Grindeanu cedează Garnizoana, însă doar cu anumite CONDIŢII!

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu a anunţat astăzi că este de acord să predea clădirea Garnizoanei pentru ca aceasta să fie transformată într-un muzeu al Revoluţiei.

Însă, doar cu anumite condiţii. Mai exact municipalitatea să cedeze în favoarea Armatei, spaţii de peste 1600 de mp.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu a anunţat astăzi că Ministerul Apărării şi cel al Culturii s-au înţeles în ceea ce priveşte clădirea Garnizoanei din Timişoara. Mai exact MApN urmează să cedeze imobilul după ce acesta va ajunge în posesia sa de la CJT, către Ministerul Culturii, care mai apoi urmează să îl amenajeze pentru ca acolo să fie înfiinţat Muzeul Revoluţiei. În aceste condiţii, edilul a transmis preşedintelui CJT o adresă prin care îi comunică decizia de la Bucureşti, însă Sorin Grindeanu spune că documentele pe care le-a primit nu sunt nici datate, nici ştampilate, dar are încredere în primarul Timişoarei.  În plus, liderul CJT spune că este de acord să cedeze clădirea însă, numai după ce edilul va da o hotărâre de Consiliu Local prin care va ceda spaţii pentru Armată.

În momentul în care domnul Nicolae Robu va face o hotărâre de consiliu local şi se va ajunge la un acorda, se vor da aceşti peste 1600 de mp către asociaţiile de veterani, cadrelor în retragere, Casa de Ajutor Reciproc Militară, Centrul Militar Zonal, imediat după dau hotărâre de Consiliu Judeţean pentru renunţarea la acest imobil. Nu vreau să-mi bat joc de Centrul Militar Zonal, de asociaţii şi de tot ceea ce înseamnă într-un final armata. E o instituţie pe care trebuie să o respectăm şi căreia trebuie să îi punem la dispoziţie aceste spaţii. Am tot respectul pentru revoluţionari şi pentru ceea ce s-a întâmplat la Revoluţie, am toată dorinţa şi toată deschiderea în a ceda acest imobil către Ministerul Apărării şi după aceea Ministerul Apărării, aşa cum spune această adresă de nu ştiu când, că nu e datată, să o cedeze Ministerului Culturii. Nu mă interesează să avem clădiri nereabilitate în oraş, noi nu o putem reabilita pe termen scurt, abia am terminat expertiza şi acum urmau celelalte proceduri. Toate solicitările pe care le-am spus le voi transmite Primăriei Timişoara, asta plecând de la buna credinţă că este o adresă totuşi reală şi aşteptăm hotărârea de Consiliu Local prin care ni se dau aceste spaţii către Armată”, spune preşedintele CJT, Sorin Grindeanu.  

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Exclusiv: Bojin, despre un nou mandat la CJT! Motivul pentru care şi-ar dori să revină în fruntea administraţiei judeţene

Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost invitatul lui Dan Radosav, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.