Grindeanu cedează Garnizoana, însă doar cu anumite CONDIŢII!

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu a anunţat astăzi că este de acord să predea clădirea Garnizoanei pentru ca aceasta să fie transformată într-un muzeu al Revoluţiei.

Însă, doar cu anumite condiţii. Mai exact municipalitatea să cedeze în favoarea Armatei, spaţii de peste 1600 de mp.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu a anunţat astăzi că Ministerul Apărării şi cel al Culturii s-au înţeles în ceea ce priveşte clădirea Garnizoanei din Timişoara. Mai exact MApN urmează să cedeze imobilul după ce acesta va ajunge în posesia sa de la CJT, către Ministerul Culturii, care mai apoi urmează să îl amenajeze pentru ca acolo să fie înfiinţat Muzeul Revoluţiei. În aceste condiţii, edilul a transmis preşedintelui CJT o adresă prin care îi comunică decizia de la Bucureşti, însă Sorin Grindeanu spune că documentele pe care le-a primit nu sunt nici datate, nici ştampilate, dar are încredere în primarul Timişoarei.  În plus, liderul CJT spune că este de acord să cedeze clădirea însă, numai după ce edilul va da o hotărâre de Consiliu Local prin care va ceda spaţii pentru Armată.

În momentul în care domnul Nicolae Robu va face o hotărâre de consiliu local şi se va ajunge la un acorda, se vor da aceşti peste 1600 de mp către asociaţiile de veterani, cadrelor în retragere, Casa de Ajutor Reciproc Militară, Centrul Militar Zonal, imediat după dau hotărâre de Consiliu Judeţean pentru renunţarea la acest imobil. Nu vreau să-mi bat joc de Centrul Militar Zonal, de asociaţii şi de tot ceea ce înseamnă într-un final armata. E o instituţie pe care trebuie să o respectăm şi căreia trebuie să îi punem la dispoziţie aceste spaţii. Am tot respectul pentru revoluţionari şi pentru ceea ce s-a întâmplat la Revoluţie, am toată dorinţa şi toată deschiderea în a ceda acest imobil către Ministerul Apărării şi după aceea Ministerul Apărării, aşa cum spune această adresă de nu ştiu când, că nu e datată, să o cedeze Ministerului Culturii. Nu mă interesează să avem clădiri nereabilitate în oraş, noi nu o putem reabilita pe termen scurt, abia am terminat expertiza şi acum urmau celelalte proceduri. Toate solicitările pe care le-am spus le voi transmite Primăriei Timişoara, asta plecând de la buna credinţă că este o adresă totuşi reală şi aşteptăm hotărârea de Consiliu Local prin care ni se dau aceste spaţii către Armată”, spune preşedintele CJT, Sorin Grindeanu.  

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.