Skip to main content

Încă o porţiune din „minicentura” Timişoarei este gata!

S-au încheiat lucrările la proţiunea de drum ce leagă Săcălazul de Sânmihaiu Român!

5,4 km de drum au fost reabilitaţi, iar acest tronson este parte din „minicentura” care va traversa localităţile limitrofe Timişoarei. În plus, acum autorităţile vor să impună restricţii de tonaj pe drumurile proaspăt reabilitate, din această breatea de ocolire, pentru ca aceastea să nu se distrugă.

Timişoara nu are centură, dar va avea în curând o bretea de drum ce va înlocui varianta ocolitoare din partea de nord a oraşului până în sud şi va traversa localităţile limitrofe. O parte din lucrările de pe acest tronson au fost finalizate, iar un nou tronson de drum, dintre Sâmnihaiu Român şi Sânandrei a fost inaugurat chiar astăzi.

„Astăzi inaugurăm o parte din ceea ce îmi doresc ca în anii viitori să devină o minicentură pe partea de vest a oraşului, s-au mai făcut bucăţi în perioada anterioară. De aici din Sânmihai îmi doresc să continuăm pe Parţa, aproape de Şag, lângă fosta groapă de gunoi, astfel încât să închidem un cerc.  Vreau să vă spun că e o investiţie de 10,7 milioane de lei, pe o lungime de 5,4 km. În plus, am avut discuţii cu domnul primar Todaşcă de la Săcălaz şi cu domnul primar Mărcuţ de la Sânmihai să anunţ următorul lucru. O să punem limitatoare de tonaj la 12,5 t, pentru că altfel dacă vom veni peste un an aici o să vedeţi că acest drum va fi praf pentru că nu e proiectat pentru traficul greu şi nu e normal să treacă maşini de mare tonaj  prin centrul comunelor”, spune preşedintele CJT, Sorin Grindeanu.

Şoseaua alternativă va fi destinată exclusiv traficului uşor, în timp ce camioanele îşi vor continua drumul la fel ca până acum. Reprezentanţii Consiliului Judeţean vor să finalizeze această bretea care începe de pe DN 69, din Calea Aradului şi şi va continua spre Sânandrei, Dudeştii Noi, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Şag.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.