Încă o porţiune din „minicentura” Timişoarei este gata!

S-au încheiat lucrările la proţiunea de drum ce leagă Săcălazul de Sânmihaiu Român!

5,4 km de drum au fost reabilitaţi, iar acest tronson este parte din „minicentura” care va traversa localităţile limitrofe Timişoarei. În plus, acum autorităţile vor să impună restricţii de tonaj pe drumurile proaspăt reabilitate, din această breatea de ocolire, pentru ca aceastea să nu se distrugă.

Timişoara nu are centură, dar va avea în curând o bretea de drum ce va înlocui varianta ocolitoare din partea de nord a oraşului până în sud şi va traversa localităţile limitrofe. O parte din lucrările de pe acest tronson au fost finalizate, iar un nou tronson de drum, dintre Sâmnihaiu Român şi Sânandrei a fost inaugurat chiar astăzi.

„Astăzi inaugurăm o parte din ceea ce îmi doresc ca în anii viitori să devină o minicentură pe partea de vest a oraşului, s-au mai făcut bucăţi în perioada anterioară. De aici din Sânmihai îmi doresc să continuăm pe Parţa, aproape de Şag, lângă fosta groapă de gunoi, astfel încât să închidem un cerc.  Vreau să vă spun că e o investiţie de 10,7 milioane de lei, pe o lungime de 5,4 km. În plus, am avut discuţii cu domnul primar Todaşcă de la Săcălaz şi cu domnul primar Mărcuţ de la Sânmihai să anunţ următorul lucru. O să punem limitatoare de tonaj la 12,5 t, pentru că altfel dacă vom veni peste un an aici o să vedeţi că acest drum va fi praf pentru că nu e proiectat pentru traficul greu şi nu e normal să treacă maşini de mare tonaj  prin centrul comunelor”, spune preşedintele CJT, Sorin Grindeanu.

Şoseaua alternativă va fi destinată exclusiv traficului uşor, în timp ce camioanele îşi vor continua drumul la fel ca până acum. Reprezentanţii Consiliului Judeţean vor să finalizeze această bretea care începe de pe DN 69, din Calea Aradului şi şi va continua spre Sânandrei, Dudeştii Noi, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Şag.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

La mulţi ani, România! La Timişoara, evenimentele de Ziua Naţională au început cu depuneri de coroane

1 Decembrie este ziua în care, cu mic, cu mare, românii de pretutindeni sunt cu gândul la România.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.