Garnizoana Timișoara, evacuată! În clădire se face Muzeul Revoluției

Se face un pas important pentru înființarea Muzeului Revoluției. Autoritățile centrale s-au pus de acord în ceea ce privește spațiul în care acesta ar urma să funcționeze, iar lucrările propriu-zise ar putea începe cât de curând. Mai rămâne doar ca autoritățile locale să-și dea și ele mâna în acest sens.

Ministerul Apărării a acceptat să cedeze clădirea garnizoanei din Piața Libertății Ministerului Culturii, astfel ca aici să se poată înființa un obiectiv despre care se vorbește de ani buni: Muzeul Revoluției Anticomuniste. Acum clădirea este administrată de Consiliul Județean Timiș, dar acest lucru se va schimba fie de la începutul anului viitor, fie chiar de zilele viitoare. 

Ministerul Apărării Naționale s-a adresat Ministerului Culturii spunându-i foarte clar că Ministerul Apărării este dispus să transfere clădirea din Timișoara către Ministerul Culturii cu destinația Muzeu al Revoluției, dacă Primăria Timișoara își îndeplinește angajamentele de a pune la dispoziție spații pentru găzduirea acelor structuri care funcționează în clădire.  Primăria își ține promisiunea”, a anunțat primarul Nicolae Robu. 

Edilul Timișoarei îi solicită acum președintelui CJ Timiș, Sorin Grindeanu, să renunțe la clădire înainte ca aceasta să ajungă iar în proprietatea Ministerului Apărării, astfel că începerea lucrării să fie cât mai promptă.

Din păcate CJT nu a asumat renunțarea la clădire imediat, se va ajunge la pierderea clădirii, iar când expiră termenul în care CJ ar fi trebuit să finalizeze reabilitarea, clădirea va ajung iar la Ministerul Apărării Naționale. I-am cerut lui Sorin Grindeanu să ne facă cunoscuți parametrii pentru ce săli trebuie să găsim noi pentru a le pune la dispoziție, câte încăperi și de câți mp este nevoie”, a mai declarat Robu.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

VIDEO: Dominic Fritz, umilit de un puştan, de Ziua Naţională a României! Ce a putut să îi facă adolescentul?

După parada de 1 Decembrie, de la Timişoara, primarul oraşului, Dominic Fritz a vrut să facă o baie de mulţime.

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.