Skip to main content

Galerie foto: Cum va arăta Podul Îndrăgostiţilor din Timişoara, după reabilitarea de peste două milioane de euro

Consilierii locali din Timişoara au aprobat, în plenul de ieri, atât Studiul de Fezabilitate cât şi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea podului pietonal de peste Bega, din zona Parcului Copiilor.

Acum, urmează elaborarea Proiectului Tehnic şi a documentaţiei de execuţie pentru lucrarea care va costa peste 11 milioane de lei, sumă asigurată de la bugetul local. 

CITEŞTE ŞI: Clipe grele pentru familia unui tânăr care a dispărut în miez de noapte. Petrică se întoarcea de la o stână, dar nu a mai ajuns acasă

În prezent, accesul pe pasarelă nu este permis, din motive de siguranță, după ce infiltrațiile de apă au afectat suprastructura podului.

De asemenea, din cauza distrugerii stratului de beton, armăturile din metal au fost expuse la ploaie și au fost corodate.

Fundațiile de la picioarele pasarelei sunt deteriorate, iar calea pietonală prezintă, la rândul ei, gropi și denivelări.

„În urmă cu câteva luni am luat o decizie dificilă, dar necesară. Podul Îndrăgostiților se află într-o stare puternică de degradare și reprezenta un pericol pentru timișorenii care îl foloseau de zi cu zi. De aceea, l-am închis temporar și urgentăm refacerea lui. Investiția pentru un pod nou a fost aprobată și trecem la faza de proiectare tehnică și obținere a autorizației de construire. În plus, vin cu o veste bună pentru cei care au amintiri lăsate acolo. Lacătele vor rămâne și grilajul unde sunt fixate va fi păstrat”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

Fiind un loc cu o încărcătură simbolică pentru timișoreni, Primăria anunţă că va păstra structura metalică pe care perechile de îndrăgostiţi au prins sute de lacăte de-a lungul timpului.

Grilajul va fi, cel mai probabil, amplasat în imediata apropiere a viitoarei pasarele, pentru a păstra aceste amintiri cu valoare emoțională în spațiul public.

CITEŞTE ŞI: Jaf la drumul mare!  Directorul SC Pieţe a dat un tun de un sfert de milion de lei, prin închirierea ilegală a domeniului public

Pasarela care urmează să fie construită va avea o cale de acces mai largă, atât pentru pietoni, cât și pentru bicicliști.

Vor fi amenajate rampe speciale care să permită accesul persoanelor cu dizabilități, iar zona va beneficia de sistem de iluminat arhitectural și de amenajări horticole.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.