Skip to main content

Galerie foto: Cum va arăta Podul Îndrăgostiţilor din Timişoara, după reabilitarea de peste două milioane de euro

Consilierii locali din Timişoara au aprobat, în plenul de ieri, atât Studiul de Fezabilitate cât şi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea podului pietonal de peste Bega, din zona Parcului Copiilor.

Acum, urmează elaborarea Proiectului Tehnic şi a documentaţiei de execuţie pentru lucrarea care va costa peste 11 milioane de lei, sumă asigurată de la bugetul local. 

CITEŞTE ŞI: Clipe grele pentru familia unui tânăr care a dispărut în miez de noapte. Petrică se întoarcea de la o stână, dar nu a mai ajuns acasă

În prezent, accesul pe pasarelă nu este permis, din motive de siguranță, după ce infiltrațiile de apă au afectat suprastructura podului.

De asemenea, din cauza distrugerii stratului de beton, armăturile din metal au fost expuse la ploaie și au fost corodate.

Fundațiile de la picioarele pasarelei sunt deteriorate, iar calea pietonală prezintă, la rândul ei, gropi și denivelări.

„În urmă cu câteva luni am luat o decizie dificilă, dar necesară. Podul Îndrăgostiților se află într-o stare puternică de degradare și reprezenta un pericol pentru timișorenii care îl foloseau de zi cu zi. De aceea, l-am închis temporar și urgentăm refacerea lui. Investiția pentru un pod nou a fost aprobată și trecem la faza de proiectare tehnică și obținere a autorizației de construire. În plus, vin cu o veste bună pentru cei care au amintiri lăsate acolo. Lacătele vor rămâne și grilajul unde sunt fixate va fi păstrat”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

Fiind un loc cu o încărcătură simbolică pentru timișoreni, Primăria anunţă că va păstra structura metalică pe care perechile de îndrăgostiţi au prins sute de lacăte de-a lungul timpului.

Grilajul va fi, cel mai probabil, amplasat în imediata apropiere a viitoarei pasarele, pentru a păstra aceste amintiri cu valoare emoțională în spațiul public.

CITEŞTE ŞI: Jaf la drumul mare!  Directorul SC Pieţe a dat un tun de un sfert de milion de lei, prin închirierea ilegală a domeniului public

Pasarela care urmează să fie construită va avea o cale de acces mai largă, atât pentru pietoni, cât și pentru bicicliști.

Vor fi amenajate rampe speciale care să permită accesul persoanelor cu dizabilități, iar zona va beneficia de sistem de iluminat arhitectural și de amenajări horticole.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.

Călătorie gratuită la bordul Pelicanului, muzică și dans pentru timișoreni, și nu numai, în acest weekend! Se deschide graniţa cu Serbia, pentru ambarcaţiuni

În acest weekend, se redeschide punctul de frontieră temporar, pe Bega, între România și Serbia, iar cu acest prilej, proiectul ”Ecluze pe Bega / Timișoara – port cultural” aduce o serie de activități și evenimente, ce sărbătoresc istoria bogată a canalului și legătura unică pe care acesta o asigură între comunități.

Cea mai vocală angajată din Primăria Timişoara revine în funcţie! Mirela Toc este repusă în drepturi, la PLMSTF

Aflată în permanent conflict cu conducerea Primăriei Timişoara, sancţionată atât de Nicolae Robu, cât şi de Dominic Fritz, Mirela Toc va fi, de mâine, reintegrată în funcţie.

Viitorii studenți UVT își pot crea dosarele de înscriere, online, pe platforma de admitere, accesând site-ul admitereonline.uvt.ro

Aspiranții la studii universitare pot începe oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea candidaților cât mai facilă – admitereonline.uvt.ro.