Skip to main content

Jaf la drumul mare!  Directorul SC Pieţe a dat un tun de un sfert de milion de lei, prin închirierea ilegală a domeniului public

Manevră dubioasă, cu iz penal, la Timişoara, unde directorul SC Pieţe SA, Mirel Pop, vinde blana ursului din pădure, pe bani grei.

În încercarea disperată de a demonstra că este un manager performant, care creşte veniturile societăţii, Mirel Pop închiriază domeniul public al Timişoarei, ca şi cum ar fi propria moşie.

Sub pretextul că organizează un eveniment în care să celebreze lubeniţa, a cerut şi a primit avizul Comisiei Adunărilor Publice, care este condusă de viceprimarul Cosmin Tabără.

CITEŞTE ŞI: Se opreşte din nou, apa rece! Aquatim continuă spălarea reţelei

Acesta recunoaşte că solicitarea a fost una lacunară, fără nicio explicaţie privind activităţile care se vor desfăşura în cadrul Festivalului Pepenilor, iar când şi-a dat seama că de fapt totul se rezumă la vânzarea de lubeniţă, era deja prea târziu.

“Rolul Comisiei de Avizare este de a aproba evenimentele care se desfăşoară pe domeniul public. Noi am primit o solicitare de la SC Pieţe SA, să aprobăm un eveniment numit Festivalul Pepenilor, în spaţii care vor fi alocate de către Primărie. Acum, văd şi eu că nu e niciun festival, ci locuri de desfacere. Nu s-a creat o sărbătoare a lubeniţei, aşa cum este la Gottlob, în fiecare an. Eu cred că, de fapt, s-a încercat eliminarea vânzătorilor de pepeni din alţi ani, de pe domeniul public. Este un lucru cu care nu sunt de acord, dar pe care nu l-am putut împiedica de unul singur”, a declarat pentru Sursa de Vest, Cosmin Tabără.

Cu alte cuvinte, Festivalul Lubeniţei maschează închirierea discreţionară pentru vânzarea pepenilor, a unui număr de 26 de locaţii din Timişoara, pentru o perioadă de trei luni.

Cine şi cum a câştigat dreptul de a vinde lubeniţă pe domeniul public, în zone cu vad bun, este o întrebare fără răspuns, pentru că directorul SC Pieţe nu a putut fi contactat, până la ora redactării acestui articol.

Însă, cea mai gravă problemă este că SC Pieţe a închiriat către vânzătorii de pepeni, un teren care nu este al societăţii, ci al Primăriei.

„Nu avem cunoştinţă de documente prin care Consiliul Local al Municipiului Timişoara a transmis dreptul de închirierea a domeniului public către SC Pieţe SA”, se arată într-o adresă din data de 17 iulie, semnată de arhitectul şef al Timişoarei şi de directorul Direcţiei de Urbanism.

Asta însă nu l-a împiedicat pe directorul SC Pieţe, Mirel Pop, să încheie ilegal contracte de închiriere, pentru cele 26 de locaţii, fiecare cu o suprafaţă de 9 mp şi să încaseze fraudulos, suma de 258.336 lei.

În schimbul acestei afaceri cu iz penal, timişorenii s-au trezit cu tarabe care blochează trotuarele, la care baieţii deştepţi îşi vând liniştiţi marfa, în timp ce producători agricoli care nu cunosc pe cine trebuie, au rămas pe dinafară.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.