Skip to main content

Jaf la drumul mare!  Directorul SC Pieţe a dat un tun de un sfert de milion de lei, prin închirierea ilegală a domeniului public

Manevră dubioasă, cu iz penal, la Timişoara, unde directorul SC Pieţe SA, Mirel Pop, vinde blana ursului din pădure, pe bani grei.

În încercarea disperată de a demonstra că este un manager performant, care creşte veniturile societăţii, Mirel Pop închiriază domeniul public al Timişoarei, ca şi cum ar fi propria moşie.

Sub pretextul că organizează un eveniment în care să celebreze lubeniţa, a cerut şi a primit avizul Comisiei Adunărilor Publice, care este condusă de viceprimarul Cosmin Tabără.

CITEŞTE ŞI: Se opreşte din nou, apa rece! Aquatim continuă spălarea reţelei

Acesta recunoaşte că solicitarea a fost una lacunară, fără nicio explicaţie privind activităţile care se vor desfăşura în cadrul Festivalului Pepenilor, iar când şi-a dat seama că de fapt totul se rezumă la vânzarea de lubeniţă, era deja prea târziu.

“Rolul Comisiei de Avizare este de a aproba evenimentele care se desfăşoară pe domeniul public. Noi am primit o solicitare de la SC Pieţe SA, să aprobăm un eveniment numit Festivalul Pepenilor, în spaţii care vor fi alocate de către Primărie. Acum, văd şi eu că nu e niciun festival, ci locuri de desfacere. Nu s-a creat o sărbătoare a lubeniţei, aşa cum este la Gottlob, în fiecare an. Eu cred că, de fapt, s-a încercat eliminarea vânzătorilor de pepeni din alţi ani, de pe domeniul public. Este un lucru cu care nu sunt de acord, dar pe care nu l-am putut împiedica de unul singur”, a declarat pentru Sursa de Vest, Cosmin Tabără.

Cu alte cuvinte, Festivalul Lubeniţei maschează închirierea discreţionară pentru vânzarea pepenilor, a unui număr de 26 de locaţii din Timişoara, pentru o perioadă de trei luni.

Cine şi cum a câştigat dreptul de a vinde lubeniţă pe domeniul public, în zone cu vad bun, este o întrebare fără răspuns, pentru că directorul SC Pieţe nu a putut fi contactat, până la ora redactării acestui articol.

Însă, cea mai gravă problemă este că SC Pieţe a închiriat către vânzătorii de pepeni, un teren care nu este al societăţii, ci al Primăriei.

„Nu avem cunoştinţă de documente prin care Consiliul Local al Municipiului Timişoara a transmis dreptul de închirierea a domeniului public către SC Pieţe SA”, se arată într-o adresă din data de 17 iulie, semnată de arhitectul şef al Timişoarei şi de directorul Direcţiei de Urbanism.

Asta însă nu l-a împiedicat pe directorul SC Pieţe, Mirel Pop, să încheie ilegal contracte de închiriere, pentru cele 26 de locaţii, fiecare cu o suprafaţă de 9 mp şi să încaseze fraudulos, suma de 258.336 lei.

În schimbul acestei afaceri cu iz penal, timişorenii s-au trezit cu tarabe care blochează trotuarele, la care baieţii deştepţi îşi vând liniştiţi marfa, în timp ce producători agricoli care nu cunosc pe cine trebuie, au rămas pe dinafară.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.