Jaf la drumul mare! Directorul SC Pieţe a dat un tun de un sfert de milion de lei, prin închirierea ilegală a domeniului public
Manevră dubioasă, cu iz penal, la Timişoara, unde directorul SC Pieţe SA, Mirel Pop, vinde blana ursului din pădure, pe bani grei.
În încercarea disperată de a demonstra că este un manager performant, care creşte veniturile societăţii, Mirel Pop închiriază domeniul public al Timişoarei, ca şi cum ar fi propria moşie.
Sub pretextul că organizează un eveniment în care să celebreze lubeniţa, a cerut şi a primit avizul Comisiei Adunărilor Publice, care este condusă de viceprimarul Cosmin Tabără.
CITEŞTE ŞI: Se opreşte din nou, apa rece! Aquatim continuă spălarea reţelei
Acesta recunoaşte că solicitarea a fost una lacunară, fără nicio explicaţie privind activităţile care se vor desfăşura în cadrul Festivalului Pepenilor, iar când şi-a dat seama că de fapt totul se rezumă la vânzarea de lubeniţă, era deja prea târziu.
“Rolul Comisiei de Avizare este de a aproba evenimentele care se desfăşoară pe domeniul public. Noi am primit o solicitare de la SC Pieţe SA, să aprobăm un eveniment numit Festivalul Pepenilor, în spaţii care vor fi alocate de către Primărie. Acum, văd şi eu că nu e niciun festival, ci locuri de desfacere. Nu s-a creat o sărbătoare a lubeniţei, aşa cum este la Gottlob, în fiecare an. Eu cred că, de fapt, s-a încercat eliminarea vânzătorilor de pepeni din alţi ani, de pe domeniul public. Este un lucru cu care nu sunt de acord, dar pe care nu l-am putut împiedica de unul singur”, a declarat pentru Sursa de Vest, Cosmin Tabără.
Cu alte cuvinte, Festivalul Lubeniţei maschează închirierea discreţionară pentru vânzarea pepenilor, a unui număr de 26 de locaţii din Timişoara, pentru o perioadă de trei luni.
Cine şi cum a câştigat dreptul de a vinde lubeniţă pe domeniul public, în zone cu vad bun, este o întrebare fără răspuns, pentru că directorul SC Pieţe nu a putut fi contactat, până la ora redactării acestui articol.
Însă, cea mai gravă problemă este că SC Pieţe a închiriat către vânzătorii de pepeni, un teren care nu este al societăţii, ci al Primăriei.
“Nu avem cunoştinţă de documente prin care Consiliul Local al Municipiului Timişoara a transmis dreptul de închirierea a domeniului public către SC Pieţe SA”, se arată într-o adresă din data de 17 iulie, semnată de arhitectul şef al Timişoarei şi de directorul Direcţiei de Urbanism.
Asta însă nu l-a împiedicat pe directorul SC Pieţe, Mirel Pop, să încheie ilegal contracte de închiriere, pentru cele 26 de locaţii, fiecare cu o suprafaţă de 9 mp şi să încaseze fraudulos, suma de 258.336 lei.
În schimbul acestei afaceri cu iz penal, timişorenii s-au trezit cu tarabe care blochează trotuarele, la care baieţii deştepţi îşi vând liniştiţi marfa, în timp ce producători agricoli care nu cunosc pe cine trebuie, au rămas pe dinafară.
Eu am avut loc 10 ani în piețe până a venit acest personaj director. Am plantat unele soiuri de pomi strict pentru clienții mei ce veneau sa cumpere din piața.Am undeva la 100-120 soiuri de pomi fructiferi la care trebuie sa renunț pt că nu am cui sa le dau , la fiecare soi fac 100-150 kg . Inclusiv la strugurii de masă renunț de la anul la soiurile cu cantitate prea mică pt angro. Acest personaj m-am pus într-o situație grea. S-au prăpădit fructele in livadă din cauza lui.Stau cu pomii, arbuștii,vița de vie in ghivecele din pepiniera . In schimb samsarii au 2 locuri minim toți, pentru ei se găsesc locuri.
Acest domn a fost cu masina de serviciu in concediu in Grecia, va rog verificati si aceasta informatie, poate vede si dl Fritz ce oameni promoveaza in acest oras…..