Skip to main content

Fritz, bătut de realitate! Depăşit de situaţie, admite că ruperea Colterm în două, este mai dificilă decât estimase

La mai bine de o lună de când anunţa, cu surle şi trâmbiţe, că Primăria nu va mai prelungi contractul cu Colterm pentru distribuţia agentului termic, primarul Timişoarei face pasul înapoi.

La vremea respectivă, dădea asigurări că de la 1 iulie, SC Uzina Energetică Timişoara, o firmă înfiinţată de municipalitate, la începutul acestui an, va livra agentul termic în casele timişorenilor, în timp ce Colterm se va ocupa doar de producţie.

Şi asta chiar dacă nu ştia cum se va realiza transferul, ce costuri implică sau care sunt avantajele reale ale acestui demers.

CITEŞTE ŞI: Reguli noi, în pieţele din Timişoara! Tarife majorate, taxă de curăţenie şi produse etichetate în funcţie de zona din care provin

Iar mai mulţi consilieri locali, printre care şi Radu Ţoancă, de la PSD, îi atrăgea atenţia primarului că termenul este imposibil de respectat.

“Să predai aceste servicii Uzinei Energetice Timișoara SRL în două luni este nerealist, în condițiile în care această entitate nu are sediu, are zero angajați, nu are utilaje, echipamente, licențe – într-un cuvânt infrastructură- necesare funcționării normale a acestor servicii”, scria Radu Ţoancă, pe facebook, pe data de 9 mai.

Acum, primarul admite că a greşit, astfel că proiectul de hotărâre pentru prelungirea contractului cu Colterm prevede o perioadă de tranziţie de un an.

“Potrivit documentației care însoțește acest proiect de HCL, va exista o perioadă de un an pentru efectuarea tranziției sistemului centralizat de transport, distribuție și furnizare a agentului termic, timp în care va fi înființat un serviciu public de interes local, specializat, care va prelua administrarea acestei componente. Această opțiune reprezintă un avantaj din punctul de vedere al accesării fondurilor, nerambursabile, nefiind condiționată de plafonul impus de schema privind ajutorul de stat. În acest sens, se va prelungi acordul de delegare a producției de energie cu trei ani și cel de distribuție cu un an”, anunţă administratorul special al Colterm, Cristian Amza.

Proiectul care va intra pe ordinea suplimentară a ședinței de marți a Consiliului Local Timișoara poate fi consultat AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.