Skip to main content

Fricoși și fără onoare! USR-iştii din Consiliul Local Timişoara au dat bir cu fugiţii din faţa dezastrului de la STPT

Astăzi, directorul Societăţii de Transport Public Timişoara, trebuia să dea explicaţii în faţa consilierilor locali, cu privire la dezastrul financiar în care este regia şi datoriile uriaşe pe care le-a făcut în ultimul an.

Şedinţa a fost convocată la solicitarea consilierilor Roxana Iliescu, Dan Diaconu, Lucian Căldăraru, Simion Moşiu, Adrian Lulciuc, Sandu Ştefan, Lorenzo Barabas, Andrei Meşter şi Cosmin Tabără.

Doar că, discuţiile au fost anulate înainte de a începe, din lipsă de cvorum.

CITEŞTE ŞI: Un tânăr de 18 ani din Timișoara a fost trimis în judecată, pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat un bărbat, în plină stradă!

Din cei 27 de consilieri, au fost prezenţi doar 11, iar printre absenţi se numără USR-iştii care de altfel l-au numit şi susţinut pe Constantin Cocheci în fruntea STPT.

“Este o lipsă de respect din partea USR, faţă de cetăţeni care se plâng în permanenţă de timpii mari de aşteptare. Colegii de la USR au ignorat votul primit acum 3 ani şi interesele cetăţenilor. Au preferat să nu vină la această şedinţă. Asta demonstrează cât de mult îi interesează bunul mers al orasului”, a spus Adrian Lulciuc de la PNL.

Roxana Iliescu, care de altfel a devoalat, de-a lungul timpului, neregulile de la STPT, a vrut să ştie dacă aleşii care nu au catadicsit să se prezinte la şedinţă şi-au motivat în vreun fel, absenţa.

Răspunsul a venit din partea secretarului general al Primăriei, Caius Şuli, care a spus simplu “Nu”.

Fricoși și fără onoare!

Întrebare pentru primarul Fritz:
Domnule primar, dacă ați avea o firmă si conducerea acesteia reprezentată de Consiliul de Administrație si Directorul general ar înregistra intr-un an o pierdere de peste 18.000.000 lei, ce ați face, i-ați da afară sau i-ați menține pe funcție, pe o căruță de bani?

Răspunsul l-am primit cu totii astăzi, ocazie cu care Fritz a dispus useristilor sa nu se prezinte la plen, pentru a nu se constitui cvorum.

Nu numai ca-i tine in brate in continuare, dar nici nu vrea ca această conducere să fie deranjată de întrebările consilierilor locali.

Astazi, primarul Fritz si „salvatorii” lui, au dat o palmă grea obrazului timisorenilor si asa umiliti in fiecare zi din cauza zecilor de minute in care așteaptă un mijloc de transport public si condițiilor precare de transport -in continuare se circulă cu mijloace de transport public vechi si mizerabile in timp ce flota de ultima generație zace in curtea STPT”, spune Roxana Iliescu.

Însă nici PSD-iştii nu s-au înghesuit să asculte explicaţiile lui Constantin Cocheci privind dezastrul de la STPT.
Din cei trei consilieri locali social democraţi, la şedinţă a venit doar Radu Ţoancă.

“USR și PSD nu își mai ascund relația de colaborare din Consiliul Local Timișoara! Noul parteneriat este deja asumat, altfel nu ne putem explica de ce la plenul care trebuia să aibă loc astăzi, de la ora 17, marea majoritate a reprezentanților acestor două formațiuni politice au lipsit. Prezența la plen a unui singur consilier PSD nu modifică starea de fapt și alianța dintre cele două partide. A fost doar o încercare patetică de păstrare a aparențelor. Să fi fost o coincidență sau o înțelegere? Mai degrabă, credem că este vorba despre o bună înțelegere între ei, ambele partide nedorind să afle de ce transportul în comun din Timișoara nu funcționează cum trebuie, ce e cu pierderile financiare din ultimii ani și altele. În concluzie, Alianța USR – PSD funcționează bine la Timișoara, atât de bine încât sunt tolerate la unison datoriile imense ale societății. Parteneriatul USR – PSD demonstrează că nu dă doi bani pe nemulțumirile cetățenilor care ar vrea să folosească transportul în comun, dar nu li se oferă facilități pentru a face acest lucru”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Timiş.

CITEŞTE ŞI: 4Tune Quartet, pe scena unui concert de muzică clasică ieșit din tipare! Nu rata UNEXPECTED, organizat în premieră, la Timişoara!

La şedinţa de astăzi au fost prezenţi: Radu Ţoancă (PSD), Roxana Iliescu (Pro România), viceprimarul USR, Ruben Laţcău şi liberalii: Cosmin Tabără, Daniela Mariş, Lucian Căldăraru, Dan Diaconu, Simion Moşiu, Ştefan Sandu, Lorenzo Barabas şi Adrian Lulciuc.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.