Skip to main content

4Tune Quartet, pe scena unui concert de muzică clasică ieșit din tipare! Nu rata UNEXPECTED, organizat în premieră, la Timişoara!

A mai rămas o lună până la unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale toamnei, care aduce, în premieră la Timişoara, un melanj perfect între muzică clasică, rock, umor și multă relaxare.

Concertul UNEXPECTED va avea loc pe data de 5 noiembrie, la Sala de Eveniment Iulius Congres Hall de la Iulius Mall unde publicul va experimenta o interpretare inedită a artiștilor invitați şi va putea interacționa cu ei, într-o atmosferă elegantă, selectă, dar în același timp nonconformista și deosebit de prietenoasă.

CITEŞTE ŞI: Partidă de amor, încheiată la Poliţie! Ce au făcut două prostituate după ce au întreţinut relaţii sexuale cu un client?

Pe scenă va urca şi trupa 4Tune Quartet, care va interpreta coveruri rock într-o manieră mai neobişnuită, îmbinând sonoritatea instrumentelor clasice cu corzi cu vibe-ul şi energia pieselor originale, dintr-un repertoriu ce acoperă 60 de ani de muzică şi mai multe genuri (pop-rock, rock alternative, rock progresiv, heavy metal).

4Tune Quartet s-a născut în 2014, din dragostea pentru rock a patru prietene şi colege de Filarmonică din Braşov, iar de atunci a susṭinut numeroase concerte atât în cluburile braşovene și numeroase alte scene din țară, cât şi în cadrul a numeroase festivaluri ca: festivalul de film horror “Dracula Film Fest”, “Strada dell’Arte”, festivalul “Rock’n Parc”, în cadrul festivalurilor “Musica Barcensis” şi “Musica Coronensis”, “Piano Rocks” – Sibiu, „TAMTAM Brasov Festival” şi multe altele.

A susținut pe scena Filarmonicii Braşov recitaluri cu muzică de film, jazz si pop-rock, iar în martie 2018, împreună cu trupa braşoveană Hteththemeth (alături de care a filmat videoclipul piesei Light Lies), a susţinut o serie de concerte în Bucureşti, Braşov şi Cluj.

În vara aceluiaşi an, 4Tune Quartet începe o frumoasă colaborare cu trupa Dirty Shirt, alături de care a susṭinut numeroase concerte pe scena unor importante festivaluri rock cum ar fi Metalhead Meeting sauRockstadt Extreme Fest.

Componenṭa 4Tune Quartet este: Roxana Barsan (vioara I), Corina Tofănel (vioara a II-a), Simona Gurău (violă) şi Alexandra Enache (violoncel).

UNEXPECTED este un concert de muzică clasică ieșit din tipare. Nu este o reinterpretare a ariilor clasice, ci pune în scenă metode inedite de interpretare și de experimentare a muzicii clasice într-un mod familiar, deoarece organizatorii și interpreții consideră că muzica clasică nu trebuie să fie neapărat solemnă, ci trebuie să îi încânte pe cei care o ascultă.

CITEŞTE ŞI: Trafic infernal şi nervi întinşi la maximum! Primăria închide traficul pe mai multe străzi din Timişoara

În prima parte a concertului vor performa 4Tune Quartet (vioară, violă, violoncel) și Remus Grama (violonist, dirijor), iar după pauză Aksel Kolstad (pianist, compozitor, dirijor) va urca pe scenă însoțit și de tineri muzicieni din Timișoara.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Edcus şi este dedicat în special tinerilor, pe care iniţiatorii îşi doresc să îi apropie de muzica clasica.

Tocmai de aceea, prestaţia artiştilor va fi într-o manieră cu care tinerii sunt familiarizaţi şi presărată cu mult umor şi speech uri motivaţionale.

Concertul este gratuit pentru cei care au cel mult 14 ani.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.