Skip to main content

FOTO/VIDEO Mizerie și produse expirate și mucegăite! Inspectorii OPC au închis o pizzerie, un fast food și o patiserie, în urma unor controale

Un control al inspectorilor OPC la 15 agenți economici din județ a scos la iveală grave nereguli: produse expirate, alimente ţinute în condiţii improprii şi insecte în blocul alimentar și pe produse.

Controalele au vizat 13 operatori economici din Deta și 2 operatori economici din Jebel.

Inspectorii OPC au controlat în cursul zilei de ieri următoarele firme: S.C. NIADAL ABATEX COMPANY SRL, COTROCEANU CÂTA MARIANA II, VERTOPAN TEREZIA FOOD II, S.C. MIDAS CENTER COMP SRL, S.C. VISAL SRL, S.C. MSA SECRET SRL, S.C. PATISERIA DUK LEON SRL,S.C. SWEETS MADY SRL, S.C.BRATEANU &BRATEANU SRL (LORIS BAR &PIZZERIA), S.C PALCO SRL, S.C. AYLINE CASIAN SRL (CASI CAFFE&LOUNGE), S.C. M.V.L-VYMYAN SRL, MISTIC RADMILA PFA din Deta și S.C. REBEDAV ABC SRL, S.C. PATISERIE NILI SRL din Jebel.

Pentru neregulile constatate, comisarii timișeni au aplicat 16 amenzi contravenționale, în valoare totală de 92.500 de lei, trei avertismente și au oprit definitv de la comercializare produse alimentare neconforme.

Totodată, inspectorii OPC au dispus oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru trei unități, o pizzerie și un fast food din Deta (S.C. BRATEANU &BRATEANU SRL (LORIS BAR &PIZZERIA), VERTOPAN TEREZIA FOOD II), dar și o patiserie (S.C. PATISERIE NILI SRL) din Jebel.

Principalele nereguli descoperite au fost: utilizarea unui spațiu de fabricație insalubru cu echipamente ruginite, comercializarea unor preparate fără data preparării, neutilizarea unor produse profesionale de igienizare a spațiilor, nerespectarea condițiilor de depozitare, comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte, comercializarea unor legume și fructe depreciate, utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse, existența insectelor vii și moarte în spațiul de producție, pe materia prima, inclusiv pe produsele finite, folosirea unei vitrine frigorifice care nu asigură temperatura prescrisă de producător, existența la comercializare a unor produse recepționate vrac și revândute preambalate individual, fără elemente de identificare/caracterizare, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, folosirea unor materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare/caracterizare, comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită și a unor produse alimentare cu urme de mucegai, comercializarea unor produse expuse la vânzare cu ambalaje deteriorate, lipsite în totalitate de etichete cu elemente identificare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.