Skip to main content

VIDEO Fântâna cu Pești din centrul Timișoarei, gata după doi ani! Imagini de pe zi și noapte

Lucrările de reabilitare a Fântânii cu Pești din centrul Timișoarei au fost finalizate, iar astăzi panourile ce înconjurau monumentul au fost îndepărtate.

Lucrările au demarat la finele anului 2020 și a fost prima intervenție complexă de la construirea fântânii.

Lucrările au fost necesare din cauza degradărilor avansate a bazinului fântânii, a căminului tehnic și a instalațiilor hidraulice exterioare. Lucrările au vizat reabilitarea construcției din punct de vedere structural al finisajelor, al instalațiilor electrice și hidraulice, precum și a racordurilor. A fost păstrată arhitectura și dimensiunile geometrice. Au fost reabilitate și ornamentele în formă de pești, care au necesitat intervenții speciale, solicitate de Direcția de Cultură. Totodată a fost refăcut și iluminatul arhitectonic.

Fântâna a fost construită în anul 1957, iar la început avea o formă de stea cu cinci colţuri pe care erau aşezaţi peştii din bronz.

Începerea lucrărilor a fost programată pentru luna aprilie a anului 2020, însă primarul de la acea vreme, Nicolae Robu, a amânat-o pentru toamna aceluiaşi an, pentru ca fântâna să fie funcţională pe timpul verii.
Atunci, edilul anunţa că şantierul se va finaliza cel târziu în aprilie 2021.

Valoarea contractului s-a ridicat la aproximativ 130.000 de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.