Skip to main content

FOTO Lucrările la Calea Buziaşului, gata în proporţie de 60%, anunţă autorităţile! Când se termină şantierul?

Reabilitarea liniei duble de tramvai din Zona Industrială Buziașului a ajuns la aproape 60%.

Primăria Timișoara a predat amplasamentul șantierului de pe Calea Stan Vidrighin în luna aprilie a acestui an.

În 6 luni, reabilitarea tramei stradale de pe Calea Stan Vidrighin, aflată în Zona Industrială Buziașului, a ajuns la un stadiu fizic de 60%, iar linia dublă de tramvai din axul bulevardului a fost realizată în procent de 32%. Acest lucru înseamnă atât montarea șinelor pe armături, cât și turnarea fundației și efectuare de reglaje preliminare.

Proiectul de reabilitare a bulevardului include refacerea liniilor, a celor patru benzi de circulație auto, piste de bicicletă, amenajarea de spații verzi și iluminat public. Proiectul este corelat cu proiectul de reabilitare a rețelei de apă-canal al Aquatim. Astăzi, echipele Aquatim vor pune în operare tronsonul de rețea care a fost reabilitat.

Eliminăm avariile din rețeaua de apă care tocmai a fost schimbată și refacem infrastructura din această zonă industrială, pentru ca noile tramvaie să poată circula și aici. Zona Buziașului a fost neglijată la capitolul investiții în infrastructură, chiar dacă este una dintre cele mai frecventate zone din oraș, unde zeci de mii de timișoreni merg la muncă. Vrem ca această investiție să stimuleze zona și să reducă poluarea produsă de vehicule”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În total, sunt în curs de reabilitare 1,81 km linie cale dublă tramvai; 30 mii de mp de carosabil; peste 7 mii de mp de trotuare; peste 5 mii de mp de piste pentru biciclete; aproape 13 mii de mp de spațiu verde; 10 stații tramvai.

Valoarea investiției este de aproximativ 83 de milioane de lei (TVA inclus), iar termenul de execuție este de 30 de luni.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.