FOTO Lucrările la Calea Buziaşului, gata în proporţie de 60%, anunţă autorităţile! Când se termină şantierul?

Reabilitarea liniei duble de tramvai din Zona Industrială Buziașului a ajuns la aproape 60%.

Primăria Timișoara a predat amplasamentul șantierului de pe Calea Stan Vidrighin în luna aprilie a acestui an.

În 6 luni, reabilitarea tramei stradale de pe Calea Stan Vidrighin, aflată în Zona Industrială Buziașului, a ajuns la un stadiu fizic de 60%, iar linia dublă de tramvai din axul bulevardului a fost realizată în procent de 32%. Acest lucru înseamnă atât montarea șinelor pe armături, cât și turnarea fundației și efectuare de reglaje preliminare.

Proiectul de reabilitare a bulevardului include refacerea liniilor, a celor patru benzi de circulație auto, piste de bicicletă, amenajarea de spații verzi și iluminat public. Proiectul este corelat cu proiectul de reabilitare a rețelei de apă-canal al Aquatim. Astăzi, echipele Aquatim vor pune în operare tronsonul de rețea care a fost reabilitat.

Eliminăm avariile din rețeaua de apă care tocmai a fost schimbată și refacem infrastructura din această zonă industrială, pentru ca noile tramvaie să poată circula și aici. Zona Buziașului a fost neglijată la capitolul investiții în infrastructură, chiar dacă este una dintre cele mai frecventate zone din oraș, unde zeci de mii de timișoreni merg la muncă. Vrem ca această investiție să stimuleze zona și să reducă poluarea produsă de vehicule”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În total, sunt în curs de reabilitare 1,81 km linie cale dublă tramvai; 30 mii de mp de carosabil; peste 7 mii de mp de trotuare; peste 5 mii de mp de piste pentru biciclete; aproape 13 mii de mp de spațiu verde; 10 stații tramvai.

Valoarea investiției este de aproximativ 83 de milioane de lei (TVA inclus), iar termenul de execuție este de 30 de luni.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.