Skip to main content

FOTO Lucrările la Calea Buziaşului, gata în proporţie de 60%, anunţă autorităţile! Când se termină şantierul?

Reabilitarea liniei duble de tramvai din Zona Industrială Buziașului a ajuns la aproape 60%.

Primăria Timișoara a predat amplasamentul șantierului de pe Calea Stan Vidrighin în luna aprilie a acestui an.

În 6 luni, reabilitarea tramei stradale de pe Calea Stan Vidrighin, aflată în Zona Industrială Buziașului, a ajuns la un stadiu fizic de 60%, iar linia dublă de tramvai din axul bulevardului a fost realizată în procent de 32%. Acest lucru înseamnă atât montarea șinelor pe armături, cât și turnarea fundației și efectuare de reglaje preliminare.

Proiectul de reabilitare a bulevardului include refacerea liniilor, a celor patru benzi de circulație auto, piste de bicicletă, amenajarea de spații verzi și iluminat public. Proiectul este corelat cu proiectul de reabilitare a rețelei de apă-canal al Aquatim. Astăzi, echipele Aquatim vor pune în operare tronsonul de rețea care a fost reabilitat.

Eliminăm avariile din rețeaua de apă care tocmai a fost schimbată și refacem infrastructura din această zonă industrială, pentru ca noile tramvaie să poată circula și aici. Zona Buziașului a fost neglijată la capitolul investiții în infrastructură, chiar dacă este una dintre cele mai frecventate zone din oraș, unde zeci de mii de timișoreni merg la muncă. Vrem ca această investiție să stimuleze zona și să reducă poluarea produsă de vehicule”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În total, sunt în curs de reabilitare 1,81 km linie cale dublă tramvai; 30 mii de mp de carosabil; peste 7 mii de mp de trotuare; peste 5 mii de mp de piste pentru biciclete; aproape 13 mii de mp de spațiu verde; 10 stații tramvai.

Valoarea investiției este de aproximativ 83 de milioane de lei (TVA inclus), iar termenul de execuție este de 30 de luni.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.