FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

La evenimentul care a avut loc astăzi la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș au participat sute de agenţi economici interesaţi să afle detalii despre noile modificări apărute în domeniul fiscal.

Seminarul a fost deschis de preşedintele CCIAT, Florica Chiriţă şi de prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu.

Este un seminar de lăudat, este o iniţiativă în care ne punem la masă, vorbim de instituţiile statului şi agenţii economici. Cel mai important lucru este dialogul, pentru că aşa se pot identifica probleme, se pot găsi soluţii, se pot rezolva anumite solicitări şi cel mai important lucru este păstrarea unei relaţii constructive şi de apropiate între organul fiscal şi agentul economic. Agenţii economici trebuie să aibă încredere în instituţiile statului, să se simtă protejaţi, îndrumaţi în primul rând şi abia apoi controlaţi„, spune prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu.

Ne bucurăm de o prezenţă atât de numeroasă la seminarul de astăzi. Trebuie să vă spun că în fiecare an, acest seminar are una dintre cele mai mari audienţe, asta îneamnă că interesul pentru fiscalitate există. De aceea vreau să mulţumesc şi partenerului nostru tradiţional, Direcţia Generală Regională a Finaţelor Publice Timișoara pentru prezenţă şi sperăm ca aceste seminare să vină în sprijinul agenţilor economici pentru o mai bună înţelegere a modificărilor aduse legislaţiei fiscale. Peste 500 de firme au confirmat prezenţa la acest seminar, care este unul intractiv, adică agenţii economici pot pune întrebări, iar cei de la Finanţe vor răspunde„, a spus Florica Chiriţă, preşedintele CCIA Timiş.

Seminarul a fost susţinut de directorul executiv al DGRFP Timișoara, Mircea Simeria şi de specialişti în domeniu din cadrul instituţiei.

Seminarul de astăzi este structurat pe cele două acte normative de bază, Ordonanţa de Guvern 31/2022 privind modificările aduse Codului de Procedură Fiscală și Ordonanţa de Guvern 16/2022 care modifică legea 227 privind Codul Fiscal şi care parţial a intrat deja în vigoare, iar cuprinsul ordonanţei 16 va intrat în vigoare la începutul anului 2023. Noi ne-am structurat ca şi echipă de prezentare a acestor noutăţi în formatul existent. Eu voi prezenta Ordonanţa de Urgentă 31/2022, principalele aspecte şi modificări ale Codului de Procedură Fiscală, iar colegii mei vor detalia restul modificărilor„, a declarat Mircea Simeria, în deschiderea seminarului.

Ordonanța Guvernului nr. 31/2022 pentru modificarea și completarea Codului de procedură fiscală au intrat în vigoare începând cu data de 3 septembrie 2022.

În ceea ce priveşte OG 16/2022, unele dintre cele mai importante modificări vor intra în vigoare de la 1 ianurie 2023. Vorbim aici despre impozitul pe veniturile microîntreprinderilor sau impozitul pe venit și contribuții sociale.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.