Skip to main content

FOTO Imagini dezolante, în buricul Timișoarei! Un simbol al orașului, lăsat în paragină s-a umplut de gunoaie și bălării!

Un obiectiv important al Timișoarei, din inima orașului, lăsat în paragină de zeci de ani!

Este vorba despre Grădina de Vară, situată în vecinătatea Catedralei Ortodoxe, la doi pași de km 0, a ajuns într-o stare avansată de degradare. Aici, pe vremuri timișorenii se adunau la spectacole, concerte, dar și la proiecții de filme în aer liber.

Anii au trecut, clădirile, dar și ecranul s-au degradat, iar investiții majore nu s-au făcut. Astăzi Grădina de Vară s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi și inundată de bălării.

Grădina de Vară „Capitol” a fost preluată, în 2012 de Fillarmonica Banatul, de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm. Abia atunci s-au mai făcut câteva reparații, iar din interior au fost scoase 10 camioane de gunoaie. Acum însă, situația e la fel.

Gradina de Vară este foarte puțin utilizată deși este într-o zonă ultracentrală. Pe timpul verii aici mai sunt organizate proiecții de filme, în timpul unor festivaluri, sau chiar piese de teatru. Însă în cea mai mare parte a timpului este pus lacătul pe ușă. 

Grădina de vară are o suprafață de aproximativ 8.200 de metri pătrați și a fost inagurată în 1920

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.