Skip to main content

Filmul expediţiei alpinistului Horia Colibăşanu până în vârful Everestului, prezentat la Universitatea de Vest

Horia Colibășanu își invită fanii timișoreni la proiecția filmului Everest 2017!

Pasionații de sporturi montane și de alpinism, dar și publicul larg, sunt invitați mâine, 23 ianuarie 2018, de la ora 19:30, în sala Aula Magna a Universității de Vest Timișoara la proiecția filmului Everest 2017, în care este prezentată ultima expediție în premieră națională a alpinistului Horia Colibășanu, cea pentru care s-a pregătit trei ani și jumătate. 

CITEŞTE ŞI: Sute de şoferi amendaţi, în weekend! Ce nereguli au constatat poliţiştii?

Sportivul timișorean va povesti care au fost etapele expediției, ce provocări a avut pe parcurs și cum a reușit să le depășească. După proiecția filmului, cei prezenți îi vor putea adresa întrebări.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Facultatea de Geografie din cadrul Universității de Vest.

Expediția lui Horia Colibășanu pe Everest, din primăvara anului 2017, este apreciată ca cea mai performantă expediție românească pe acest vârf, având în vedere modul de ascensiune ales de sportiv: fără ajutorul șerpașilor și fără oxigen suplimentar.

Colibășanu practică stilul pur în alpinismul de mare altitudine, fiind considerat unul dintre cei mai buni alpiniști din lume.

Datorită performanțelor sale sportive, în iunie 2017, președintele României Klaus Iohannis i-a acordat lui Horia Colibășanu cea mai importantă distincție pe care o poate acordat președintele: Ordinului Național Steaua  României, gradul de Cavaler.

CITEŞTE ŞI: Când blochează anagajații RATT orașul? Astăzi i-au dat un ultimatum primarului!

Anul trecut, a avut loc cea de-a 19-a expediție internațională a lui Colibășanu şi cea de-a 14-a în Himalaya, Everest fiind cel de-al 8-ulea vârf  în palmaresul de alpinist.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.
La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.