Skip to main content

Filarmonica Banatul aduce muzica de calitate, mai aproape de oameni! Festivalul Eufonia cuprinde concerte în spitale, în centre sociale sau în penitenciar

Conceptul celei de a VI-a ediții a Eufonia Festival vine să întărească ideea că muzica este pentru toți.

Festivalul este structurat pe două capitole: Eufonia Masterclass (21 – 28 august 2023) și Eufonia Baroque Academy (31 august – 8 septembrie 2023).

În cadrul festivalului vor cânta artiști din 10 țări (Australia, Coreea de Sud, Spania, Elveția, Taiwan, Germania, Franța, Cehia, Olanda și România), muzicieni care au urcat pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii.

De asemenea, aceștia vor împărtăși cu tinerii muzicieni înscriși la cursurile de măiestrie cunoștințele lor muzicale, dar și din experiențele trăite în cadrul concertelor susținute de-a lungul carierei.

“Și, pentru că ne bucurăm în fiecare an de prezența unui public fidel, dar și fiindcă vrem mereu să ne facem prieteni noi, am ales ca în 2023 să fim alături de oameni care nu au totdeauna acces la cultură. Le vom dărui din suflet muzica noastră și sperăm să le smulgem un zâmbet celor încercați de boală, de singurătate ori privați de libertate, prin cele șase concerte sociale ale ediției intitulate Music for All”, transmite Filarmonica Banatul.

În prima parte a festivalului, vor avea loc patru concerte sociale, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” Timișoara (22 august, ora 15:00), la Centrul Medical „Cristian Șerban” Buziaș (23 august, ora 17:00), la Penitenciarul Timișoara (24 august, ora 14:00) și la Spitalul Județean Timișoara (25 august, ora 15:00).
De asemenea, va fi muzică de înaltă calitate în cadrul altor patru concerte destinate publicului larg, în județele Timiș și Arad, evenimente la care biletele au fost deja puse în vânzare:

 • Joi, 24 august 2023, ora 19:00
  NEXT GENERATION
  Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru Timișoara
  https://shorturl.at/jlANQ
 • Vineri, 25 august 2023, ora 20:00
  MUSIC AND WINE
  Crama Villa Veche, Șiria
  https://shorturl.at/crJP1
 • Sâmbătă, 26 august 2023, ora 19:00
  FOREVER YOUNG
  Mononom (curtea interioară)
  https://shorturl.at/aBX26
 • Duminică, 27 august 2023, ora 19:00
  SUMMER MUSIC
  Concert extraordinar
  https://shorturl.at/nCGV5
  Sala Capitol

În partea a doua a festivalului – Eufonia Baroque Academy, organizatorii le fac o bucurie muzicală vârstnicilor de la Căminul „Adam Müller Guttenbrunn” (2 septembrie, ora 15:30) și copiilor cu dizabilități de la Centrul „Podul Lung” (4 septembrie, ora 10:00).

Secțiunea dedicată publicului presupune trei concerte în care vedete printre instrumente vor fi arcușele baroce, clavecinul și lăuta, în mâinile talentaților artiști invitați. Ca în fiecare an, am ales locuri extraordinare pentru desfășurarea concertelor:

 • Duminică, 3 septembrie 2023, ora 19:00
  CONTRASTS
  Biserica Înălțarea Sfintei Cruci – Piaristă
 • Joi, 7 septembrie 2023, ora 19:00
  BAROQUE FOR ALL
  Biserica Romano-Catolică din Vinga
 • Vineri, 8 septembrie 2023, ora 20:00
  THE TEMPEST
  Domul Romano-Catolic

“Datorită succesului premierei de anul trecut a Eufonia Baroque Academy, revine alături de noi în 2023 Bernhard Forck, concertmaestru de peste 20 de ani al Academiei de Muzică Veche din Berlin. Ne mândrim că Eufonia este primul festival din România care integrează muzicoterapia în programul său, așa că o avem alături de noi și în acest an pe Angelica Postu – muzicoterapeut, care va susține o conferință în 23 august, de la ora 19:00, la Librăria „La Două Bufnițe”. Tema pe care o va aborda este Anxietatea vs. Psihologia Pozitivă. Participarea este gratuită. Tot în cadrul programului acestei ediții, violoniștii Suyeon Kang și Vlad Popescu (directorul artistic al Eufonia Festival) vor susține un curs cu tema Posture Behind the Scenes, marți, 22 august 2023, de la ora 19:00, la Facultatea de Muzică și Teatru Timișoara. Muzica unește oameni. Muzica este un limbaj universal. Muzica este pentru toți! Fii parte a experienței Eufonia Festival!”, este mesajul organizatorilor.

Eufonia Festival face parte din Programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii şi este organizat de Filarmonica Banatul Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.