Skip to main content

Expoziție de fotografie pe tema Revoluției și concert de muzică rap, organizate de suporterii Druckeria în weekendul de debut al TM2023!

Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria organizează în weekendul de deschidere a TM2023, o expoziție pe tema Revoluției și un concert de muzică rap.

Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria aduce un nou omagiu Revoluției Române și eroilor acesteia, în continuarea evenimentelor pe care le organizează an de an pe această temă. Ne alăturăm festivităților de deschidere a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii și aducem în atenția publicului larg un mix interesant de arte vizuale și muzică ce activează subcultura timișoreană. Aducem idealurile în care credem și valorile cu care ne identificăm mai aproape de oameni, de comunitate, adresându-ne tinerilor pe limba lor și transmițând mai departe flacăra jertfei pentru libertate”, transmit organizatorii.

Expoziția de fotografie va fi deschisă în data de 18 februarie și va putea fi vizitată până în 31 martie în piațeta My Town din cadrul Iulius Town Timișoara. Peste 100 de fotografii realizate de Constantin Duma, din primele zile ale Revoluției până la euforia din 20 decembrie 1989 când Timișoara a devenit primul oraș liber de comunism din România și perioada de după, vor fi expuse.

Pe 18 februarie 2023 debutează expoziția de fotografie ”Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!”, ce conține peste 100 cadre realizate de maestrul fotograf Constantin Duma în zilele Revoluției, în perioada decembrie 1989 – martie 1990. Constantin Duma este fotograful pe care toți timișorenii îl cunosc, indiferent dacă sunt conștienți de asta sau nu. Îl cunosc pentru că fotografiile sale ilustrează viața cetății de aproape cinci decenii. A fost acolo pentru a surprinde, pe film sau digital, toate momentele importante din istoria recentă a orașului, iar Revoluția din 1989 a fost cu siguranță cel mai important. Arhiva conține, însă și imagini dure, cu cei care s-au sacrificat pentru noi, ceilalți. Imagini cu durerea celor care au rămas să-și jelească fiii sau fiicele, părinții, frații sau prietenii secerați în lupta pentru un ideal care trebuie să rămână pur în pofida negurii aduse de necruțătoarea trecere a timpului: libertate!”, mai spun reprezentanții Asociației Druckeria.

Membrii Druckeria îi așteaptă pe timișoreni la un show de zile mari în piațeta de la Iulius Town în data de 18 februarie.

Activăm subcultura timișoreană și susținem mișcarea rap din orașul nostru aflată în ascensiune constantă. MC din Timișoara – Dani Tobe (membru al Peluzei Sud Timișoara!) și DOXA – își unesc forțele cu Cedry2k, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști rap din România pentru un concert memorabil. Vor avea la platane susținere din partea lui DJ K-Lu, maestru în arta scratchingului și un nume constant pe scenele marilor festivaluri din țara noastră și nu numai”, transmit reprezentanții Asociației Druckeria.

Accesul la eveniment este gratuit, dar donațiile sunt încurajate. Ele vor fi folosite pentru susținerea costurilor de organizare a acestui eveniment, dar și pentru dezvoltarea proiectelor viitoare ale asociației!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.