Skip to main content

Atenţie soferi! Se închid mai multe străzi din zona centrală a Timişoarei, inclusiv pentru riverani! Se fac ultimele pregătiri pentru Capitală Europeană a Culturii

Mai sunt două săptămâni până la startul oficial al programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii, iar pregătirile pentru weekendul de deschidere au ajuns pe ultima sută de metri.

Cum pe data de 17 februarie, kilometrul 0 va fi în Piaţa Unirii, autorităţile au introdus, în zonă o serie de restricţii, atât pentru şoferi cât şi pentru proprietarii de terase.

CITEŞTE ŞI: Cod galben de inundații, în Banat! Avertizarea hidrologilor e valabilă până duminică

În primul rând, este vorba despre 7 străzi din cartierul Cetate, conexe Pieței Unirii, care vor fi închise în data de 17 februarie, între orele 17:00 – 5:00 (a doua zi dimineața).

Traficul va fi complet restricționat, atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea autovehiculelor.

Astfel, riveranii sunt rugați să aibă acest lucru în vedere, în cazul în care vor dori să circule cu mașina pe străzile respective.

Străzile pe care va fi închis traficul rutier sunt:

–           Bulevardul Regele Mihai 1 (Piața Mărăști – stația de taxi)

–           Str. Oituz

–           Str. Regimul Vânători 5

–           Str. Matei Corvin

–           Str. Paul Chinezul

–           Str. George Coșbuc

–           Str. Palanca

În ceea ce îi priveşte pe proprietarii de restaurante, aceştia trebuie să îndepărteze toate terasele din Piaţa Unirii, începând cu 14 februarie, ora 17:00, până în 18 februarie, ora 10:00.

Începând din 15 februarie, ora 17:00, până în 18 februarie, ora 10:00 vor fi ridicate și terasele din zona extinsă și de pe străzile adiacente, aşa cum Sursa de Vest anunţa încă de ieri.

Reprezentanţii Primăriei spun că măsura este necesară pentru montarea scenei și a echipamentelor tehnice, dar și pentru a face față fluxului crescut de vizitatori.

CITEŞTE ŞI: Vine un nou val de frig! Anunţul Colterm privind capacitatea de a asigura căldură

„Operatorii economici din Piața Unirii au fost informați și consultați pentru aceste demersuri de către Primăria Municipiului Timișoara și de către echipa care gestionează evenimentul de deschidere. Chiar dacă alte orașe au ales să închidă complet locul de desfășurare a evenimentului de deschidere, Primăria dorește ca operatorii economici să funcționeze în continuare și să aibă puncte interioare de servire. O parte dintre operatori deja au în plan să furnizeze meniuri speciale de tip takeaway în pregătire pentru evenimentul de deschidere”, anunţă Primăria Timişoara.

În ceea ce priveşte evenimentele programate pentru weekendul 17-19 februarie, autorităţile promit o experiență sonoră și vizuală deosebită, care va aduce pe scenă proiecte dintre cele mai diverse și de pe toate meleagurile lumii artistice – naționale și internaționale.

Programul evenimentului de deschidere pentru Timișoara 2023 poate fi consultat AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.