Skip to main content

Emoții mari pentru absolvenții clasei a XII-a! Mâine încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat

Examenul de Bacalaureat continuă cu probele scrise! Până acum, au avut loc probele de evaluare a competențelor, iar de mâine, absolvenții de liceu susțin probele scrise.

Examenul debutează cu probă la Limba și literatura română, urmată de proba obligatorie a profilului, programată marți.

Anul acesta există o zi liberă între proba obligatorie a profilului și cea la alegere, astfel că, următorul examen va fi susținut joi, nu miercuri, așa cum se obișnuia în anii trecuți.

Sesiunea din vară a examenului maturității, din acest an, se va încheia vineri, cu susținerea probei la Limba si literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 8 iulie, până la ora 12.00, iar elevii nemulțumiți de notele primite, pot depune contestații, în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi.

Rezultatele finale, în urma soluţionării eventualelor contestaţii, vor fi afişate în data de 12 iulie.

Notele obținute pot fi consultate fie pe site-ul oficial al Ministerului Educației, fie pe site-urile centrelor de examen din județul unde elevii au susținut probele.

În judeţul Timiş sunt aşteptaţi 4.470 absolvenţi să susţină examenul de bacalaureat.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.