Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Veşti bune pentru elevii de clasa a opta! Începe o nouă campanie de informare privind meseria de mecanic agricol

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

După succesul înregistrat anul trecut, caravana “Dezvoltă-ţi vocaţia - Cu meseria de mecanic agricol ai viitor!" revine în şcolile din vestul ţării.

Este vorba despre o campanie de informare organizată de Centrul Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului "Regele Mihai I al României" din Timişoara şi Liceul Tehnologic de Silvicultură şi Agricultură "Casa Verde" din Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Jaf de proporții! Hoții au furat seiful cu 160.000 de euro, al unei firme de transport!

Scopul campaniei este promovarea învăţământului profesional de stat pentru mecanici agricoli în sistem dual după model german, în rândul elevilor care vor absolvi şcoala gimanzială, din județele Timis, Arad, Caraş-Severin și Hunedoara.

“Acest tip de învăţământ dual presupune cooperarea permanentă între instituţiile de învăţământ, în cazul nostru, consorţiul mai sus amintit, cele mai dotate ferme din Banat, firme cu renume în domeniu şi elevii care urmează acest sistem educaţional. Pentru anul şcolar 2019-2020 pregătirea practică a elevilor se va desfăşura în 20 de societati partenere de profil”, a declarat directorul Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii Voiteg, Ciprian Fora.

Campania de informare vine practic, în întâmpinarea elevilor care anul acesta încheie ciclul gimnazial şi a părinţilor, pentru că specialiştii le vor explica în detaliu ce înseamnă această meserie şi ce abilităţi vor fi deprinse pe parcursul pregătirii teoretice şi practice.

O componentă extrem de importantă a învăţământului profesional de stat pentru mecanici agricoli în sistem dual după model german, este reprezentată de bursele pentru elevi.

Mai exact, fiecare elev va primi o bursă de studiu, pe toată durata celor 3 ani de școală, de 600 de lei/lună.

CITEŞTE ŞI: Răfuială în stil mafiot! Magazinul soţiei unui fost procuror a fost ciuruit de gloanţe!

De asemenea, absolvenţii claselor a VIII-a care urmează acest sistem educational beneficiază şi o serie de gratuităţi, cum ar fi evaluările medicale sau echipamentele de muncă şi protecţie.

Şi, cel mai important este că abcolvenţii acestor cursuiri au angajarea garantată.

Şi, pentru că anul trecut aceste cursuri s-au bucurat de un real succes, pentru anul şcolar 2019 – 2020 a fost dublat numărul de locuri. Astfel, cei interesaţi au la dispoziţie două clase cu câte 28 de locuri.

 

 

 

 

Ultima modificare Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 19:50

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login