Skip to main content

Economii uriaşe, după construirea unui parc fotovoltaic! Primarul din Checea vrea să alimenteze toate instituţiile publice cu energie electrică regenerabilă

Pe modelul altor primari care vor un viitor mai verde și sustenabil, edilul comunei Checea, din judeţul Timiş, a depus un proiect pentru înființarea unei centrale fotovoltaice în localitate.

Acesta prevede montarea a 214 panouri, cu o putere instalată totala de 117,7 kWp şi va asigura toată energia electrică necesară pentru iluminatul stradal, dar şi pentru funcţionarea instituţiilor publice din comună.

Este vorba despre şcoli, grădiniţe şi clădirea Primăriei, pentru care în prezent se plătesc facturi de peste 21.000 de lei pe lună.

„Pentru comuna noastră, înseamnă o economie de peste 250 de mii de lei. Este o sumă considerabilă, dacă ne raportăm la bugetul nostru, care tot timpul este insuficient pentru investiţiile pe care ni le dorim. Cu aceşti bani, putem pietrui în fiecare an câte un drum, putem începe proiecte de asfaltare, sau putem amenaja câte un parc pentru copiii din comunitate. Sunt multe lucruri pe care le putem face în Checea cu această sumă pe care o vom economisi an de an”, a explicat Ionică Breje, primarul comunei Checea.

Valoare totală a proiectului se ridică la 875.127,08 lei, dintre care 766.443,79 lei reprezintă fonduri nerambursabile.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.