Skip to main content

Deschiderea anului universitar la UVT, marcată printr-o suită de evenimente, pe parcursul unei săptămâni întregi! Vezi aici programul

Universitatea de Vest din Timișoara anunță programul deschiderii anul universitar 2023-202 și prezintă desfășurătorul evenimentelor academice și producțiile artistice unice, propuse studenților.

Festivitatea de deschidere a anului universitar va avea loc vineri, 29 septembrie, un eveniment precedat de desfășurarea Ceremoniei de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa UVT, eveniment dedicat cunoscutului romancier și eseist francez Pascal Bruckner, profesor invitat al universității californiene Saint-Diego, profesor la Institutul de Studii politice din Paris, colaborator al cotidianului Le Nouvel Observateur și, în prezent, al ziarului Le Monde. Ceremonia în care este invitat Pascal Bruckner va avea loc în intervalul orar 09:30 – 11:00, în amfiteatrul A01 din sediul principal UVT (bd. Vasile Pârvan nr. 4, parter).

După Ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa UVT, în Aula Magna „Ioan Curea” din sediul central UVT, va avea loc Festivitatea de deschidere a anului universitar (între orele 11:30 – 13:00).

În cursul serii, în sala mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, cunoscutul eseist Pascal Bruckner va susține prelegerea publică „Europa a iubit prea mult basmele”, moderată de profesorul Vasile Popovici, propusă publicului universitar și publicului larg din comunitatea timișoreană. Pentru o cât mai bună organizare, vă rugăm să vă exprimați dorința de a participa la unul sau mai multe evenimente ale zilei, prin completarea formularului de înregistrare pană în data de 26 septembrie, ora 24. Înscrierea se va face în ordinea formularului de înregistrare și în limita capacității sălii. Organizatorii vor transmite pe email-ul declarat în formular invitații nominale pe baza cărora se va face accesul în sală.

Vineri, 29 septembrie, odată cu festivitățile deschiderii anului universitar, la UVT se va desfășura UNIGHT – Noaptea cercetătorilor, un eveniment care face parte dintr-un proiect cu anvergură internațională în care ne este adresată invitația de a ne reuni pentru a sărbători împreună Noaptea Cercetătorilor Europeni.

Ziua se va încheia cu un eveniment unic în România – Festivalul „Univibes”, care transformă întreaga universitate într-o mare locație de concerte și expoziții de artă. Artiști consacrați vor transforma sediul UVT într-un dancefloor, pentru a celebra împreună începutul unui nou an universitar, studenți, universitari și timișoreni, aflați alături și gustând cu entuziasm atmosfera vieții studențești. Pe scenă for urca Irina Rimes, Mădălina Pavăl Orchesta, Fără Zahăr, Țapinarii, Dora Gaitanovici, JazzAtronik, DJ ZoleeVee, DJ Kuky, MCs United, Happy Flow, IST, No’Dj, Biutopia, Bandy B2B Bibanu’. Participarea la eveniment este liberă, fiind deschisă publicului larg.

Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT” (25 septembrie – 1 octombrie 2023) – este un program dedicat „bobocilor” din primul an, în care sunt incluse activitățile specifice deschiderii anului universitar, o perioadă de cunoaștere, informare și acomodare în care se vor desfășura evenimente culturale și de comunicare. Pe parcursul acestei săptămâni, studenții înmatriculați în anul întâi, la programele de studii universitare de licență, sunt așteptați la UVT pentru a descoperi ce înseamnă să fii student, cum funcționează mediul universitar și ce oportunități au din această postură.

Săptămâna se va încheia cu noua ediție a UVT Liberty Marathon, un regal al sportivității organizat duminică, 1 octombrie. Evenimentul din acest an este cu adevărat special pentru că are ca partener oficial Comitetul Olimpic și Sportiv Român, dar și pentru că medalia de finisher a acestei ediții este semnată de campioana olimpică Ana Maria Brânză.

Deschiderea anului universitar este cu adevărat un prilej special al vieții universitare, când le spunem „Bun Venit la UVT!” studenților din primul an, dar și colegilor lor din anii mai mari. Propunem întregii comunități timișorene un program aliniat genericului foarte cunoscut, legat de anul cultural european TM2023 – „La UVT, Cultura este Capitală!”, iar în acest context sunt onorat să anunț un eveniment de cultural de anvergură europeană, conferirea titlului de Doctor Honoris Causa UVT prestigiosului scriitor Pascal Bruckner, dar și conferința publică pe care acesta o va susține sub titlul „Europa a iubit prea mult basmele”. Vă așteptăm să vă bucurați de energia specifică deschiderii anului universitar, cu multe premiere și cu spirit european!”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.


Programul evenimentelor propuse de UVT poate fi urmărit pe pagina web UVT, și pe paginile social-media: https://www.facebook.com/uvtromania și https://www.instagram.com/uvt_romania/.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.