Skip to main content

De luni se deschide traficul pe Calea Bogdăneștilor, pe tronsonul Cetății-Alexandrescu! În schimb se închide între Alexandrescu și Dunărea

Noi modificări în trafic, începând de luni, în zona șantierului de pe Bogdăneștilor.

Municipalitatea anunță că din 28 august se deschide circulației, tronsonul cuprins între bulevardul Cetății și strada Grigore Alexandrescu, însă se închide sectorul de drum dintre Grigore Alexandrescu și strada Dunărea.

Reprezentanții municipalității anunță că până acum a fost modernizată întreaga infrastructură, de la rețelele de apă-canal, gaz, electricitate, la iluminat public modern sau linii de tramvai.

Șantierul din Calea Bogdăneștilor a început încă din primăvăra anului 2021, mai exact în luna martie. La finalizarea lucrărilor, strada se va transforma într-un bulevard cu linii de tramvai înierbate.

Se reabilitează linia cale, care va fi dublă și se va amplasa în axul străzii, în platforma proprie, se lărgește la două benzi pe sens carosabilul, se amenajează trotuare, piste pentru biciclete și zone verzi.

Termenul de execuție a lucrării de pe Bogdăneștilor era de 28 de luni, astfel ca noul bulevard trebuia sa fie gata în vara acestui an, însă a fost prelungit până la 31 decembrie.

Valoarea totală a investiției este de aproape 150 de milioane de lei, din care peste 91 de milioane de lei sunt din fonduri europene nerambursabile, restul sumei provenind de la bugetul local.

Procentul de realizare a lucrării în momentul de față este de peste 70%.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.