Skip to main content

Cutremurele s-ar putea muta în Banat! Anunţul făcut de Gheorghe Mărmureanu, fostul director al Institutului de Fizică a Pământului

Seismele din ultimele două zile şi replicile care le-au urmat crează panică în rândul populaţiei, mai ales că toată lumea a văzut dezastrul din Turcia şi Siria.

Experţii în seismologie încearcă să tempereze starea de teamă, explicând că aceste cutremure mici detensionează plăcile tectonice.

Totuşi, ei nu exclud ca lucrurile să ia o altă turnură, iar aceste mici descărcări de forţe să preceadă un seism de o magnitudine mai mare.

CITEŞTE ŞI: Ai văzut-o cumva? O bunicuţă a dispărut fără urmă, iar familia se teme de ce este mai rău!

Profesorul Gheorghe Mărmureanu, fostul director al Institutului Naţional de Fizică a Pământului spune că zona în care s-au produs cutremurele din ultimele zile este una cunoscută pentru activitatea seismică, însă este posibil ca aceste cutremure să se mute în Banat.

„Aici se produc destul de des seisme, uneori unele în serie, dar deocamdată nu vorbim de cutremure cu potențial devastator. Acum partea bună că avem mai multe descărcări mari de forțe și putem spera ca lucrurile să se liniștească. Oricum vor mai fi replici, dar mai mici sperăm. Există posibilitatea ca roiul de cutremure să migreze, să activeze zona Banatului. Nu vreau să transmit panica, dar există această posibilitate să se producă și acolo în Banat seisme asemănătoare”, a declarat pentru Adevărul, Gheorghe Mărmureanu.

În Banat, cel mai puternic cutremur s-a produs în anului 1991, în zona localităţii Banloc, unde un om a murit iar zeci de clădiri au fost avariate.

Atunci, seismul a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter, şi a

CITEŞTE ŞI: Spectacol de excepție, în deschiderea programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.