Skip to main content

PerspecTim – un produs digital realizat de studenții UVT pentru prezentarea vieții cotidiene din oraș, în anul Capitalei Europene a Culturii

În contextul desemnării Timișoarei drept Capitală Europeană a Culturii 2023, un grup de studenți masteranzi de la UVT au dezvoltat site-ul web multilingv „PerspecTim”.

Este vorba despre studenții înscriși în anul al II-lea de studii la programul de studii universitare de masterat „Germană în context european – studii interdisciplinare și multiculturale” din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, iar site-ul a fost dezvoltat în cadrul cursului de „Studii europene”, susținut de conf. univ. dr. Karla Lupșan.

Site-ul, cu o structură care cuprinde secțiunile „Calendar”, „Rute”, „PerspecTeam” și „Surse”, își propune să prezinte frumusețea orașul, în imagini captate lunar, în perioada decembrie 2022 – mai 2023, pe aceleași trei trasee, parcurse însă diferit: la pas, cu tramvaiul și cu autobuzul. Imaginea în care se înfățișează Timișoara pe parcursul celor șase luni e completată de o scurtă descriere a atmosferei care guvernează orașul în luna respectivă, de fragmente din operele scriitorilor de expresie germană din Banat și de rubricile „Personalitatea lunii” și „Evenimentul lunii”.

Noul site multilingv lansat de Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a UVT este disponibil în șase limbi, atât în limbile vorbite în regiunea Banat (română, germană, maghiară, sârbă și ucraineană), cât și în limba engleză. Oferim publicului un produs digital care contribuie la prezentarea Timișoarei din multiple perspective, urmărind reflectarea vieții cotidiene a orașului, în anul în care deține prestigiosul titlu de Capitală Europeană a Culturii, când publicul de la nivel internațional își va îndrepta atenția asupra centrului universitar timișorean” spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.