Skip to main content

PerspecTim – un produs digital realizat de studenții UVT pentru prezentarea vieții cotidiene din oraș, în anul Capitalei Europene a Culturii

În contextul desemnării Timișoarei drept Capitală Europeană a Culturii 2023, un grup de studenți masteranzi de la UVT au dezvoltat site-ul web multilingv „PerspecTim”.

Este vorba despre studenții înscriși în anul al II-lea de studii la programul de studii universitare de masterat „Germană în context european – studii interdisciplinare și multiculturale” din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, iar site-ul a fost dezvoltat în cadrul cursului de „Studii europene”, susținut de conf. univ. dr. Karla Lupșan.

Site-ul, cu o structură care cuprinde secțiunile „Calendar”, „Rute”, „PerspecTeam” și „Surse”, își propune să prezinte frumusețea orașul, în imagini captate lunar, în perioada decembrie 2022 – mai 2023, pe aceleași trei trasee, parcurse însă diferit: la pas, cu tramvaiul și cu autobuzul. Imaginea în care se înfățișează Timișoara pe parcursul celor șase luni e completată de o scurtă descriere a atmosferei care guvernează orașul în luna respectivă, de fragmente din operele scriitorilor de expresie germană din Banat și de rubricile „Personalitatea lunii” și „Evenimentul lunii”.

Noul site multilingv lansat de Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a UVT este disponibil în șase limbi, atât în limbile vorbite în regiunea Banat (română, germană, maghiară, sârbă și ucraineană), cât și în limba engleză. Oferim publicului un produs digital care contribuie la prezentarea Timișoarei din multiple perspective, urmărind reflectarea vieții cotidiene a orașului, în anul în care deține prestigiosul titlu de Capitală Europeană a Culturii, când publicul de la nivel internațional își va îndrepta atenția asupra centrului universitar timișorean” spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.