Skip to main content

Culmea penibilului: să te lauzi cu munca altuia! Disperat să îşi îmbunătăţească imaginea, Fritz îşi asumă proiectul de demolare a garajelor, iniţiat de Roxana Iliescu

Primarul Timişoarei a anunţat, triumfal în această după-amiază, că va transforma complet, zona de lângă Parcul Clăbucet, care acum este ocupată de garaje insalubre.

Fritz promite că locul lor va fi luat de locuri de parcare, alei pietonale şi spaţii verzi, frumos amenajate.
Dar, ce uită să spună edilul, este că iniţiativa nu îi aparţine.

“La solicitarea timișorenilor care locuiesc în această zonă, am început din luna aprilie a acestui an demersurile necesare în vederea demolării garajelor și amenajării de noi locuri de parcare (…) Investiția municipalității va spori semnificativ numărul locurilor de parcare într-atât de necesare în cartiere, dar va aduce și un plus valoare imobilelor din zonă, prin reamenajarea spațiului verde existent, care la momentul actual este nefolosit și plin de gunoaie sau folosit în mod abuziv, pentru cultivarea de roșii și castraveți, în interesul exclusiv al unui locuitor din zonă”, anunţa consilierul local Roxana Iliescu, pe 2 august 2022.

CITEŞTE ŞI: Avizele emise pentru accesul autovehiculelor în zona Cetate, prelungite, din oficiu, până la finalul anului!

Ulterior, i-a ţinut la curent pe timişoreni cu paşii pe care i-a mai făcut pentru ca proiectul să prindă contur, dar şi cu obstacolele pe care le-a întâlnit.

Iar cele mai multe dintre piedici erau puse chiar de administraţia Fritz, care s-a dovedit a fi incapabilă să trimită o echipă care să demoleze garajele.

“Administrația Fritz pierdută între incompetență și nepăsare!(…) Suntem în situația absolut jenantă și de-a dreptul strigătoare la cer, în care o mare parte din locuitorii din aceasta zonă, proprietari de garaje, și-au demolat singuri garajele încă din luna septembrie, iar municipalitatea stă acum și se uită la stele, neputincioasă, incapabilă să demoleze niște garaje amărâte ce au mai rămas în locația respectivă! De ce? Pentru că administrația Fritz nu mai dorește să demoleze cu Colterm, societatea cu care are contract și cu care se făceau demolările în trecut, ci cu Societatea Drumuri Municipale”, scria Roxana Iliescu, pe facebook, în decembrie 2022.

Timpul a trecut, iar Roxana Iliescu a făcut nenumărate drumuri în zonă, dar şi la instituţiile responsabile şi a bătut la toate uşile din Primărie şi de la Colterm pentru a debloca situaţia.

Iar într-un final, lucrurile au intrat în linie dreaptă, Dominic Fritz şi-a asumat proiectul.

“Săptămâna viitoare începem să demolăm garaje din zona Calea Șagului, lângă Parcul Clăbucet.
În locul lor vom amenaja locuri de parcare noi, cu alei pietonale și insule de verdeață. E începutul unei campanii mai ample de eliberare a domeniului public. Vom continua cu aceste demolări urmând toți pașii legali și în alte zone”
, a anunţat primarul Timişoarei.

CITEŞTE ŞI: Trafic restricționat, în acest sfârșit de săptămână pe două artere circulate din oraș! Și mijloacele de transport în comun sunt afectate

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.