Cu ei ne mândrim! Profesorii care pun Timişoara pe harta celor mai buni oameni de ştiinţă din lume

Research.com, unul dintre cele mai importante portaluri dedicate cercetătorilor/oamenilor de știință din universități, a dat publicității clasamentul celor mai bune universități în 2022, în care sunt incluse în premieră și instituții de învățământ superior din România.
Principalul criteriu de departajare este suma valorilor indicelui H al tuturor oamenilor de știință de frunte asociați cu o anumită universitate.
Un om de știință de frunte este un cercetător cu un indice D (indicele H de disciplină) mai mare decât un anumit prag (în majoritatea cazurilor 30 sau 40) pentru domeniile lor de studiu.
CITEŞTE ŞI: Disperarea unui tată! Băiatul lui a plecat să îşi cumpere ţigări şi a dispărut fără urmă
Universitatea Politehnica Timișoara se clasează pe locul 4 în România și 1900 în lume, iar domeniul Electronică și Inginerie Electrică se află pe locul 1 în țară și 291 în lume.
Performanța este cu atât mai meritorie cu cât numărul total al cadrelor didactice din Universitatea Politehnica Timișoara este cu mult mai mic decât numărul cadrelor didactice din universitățile clasate în fața acesteia.
În comparație cu alte clasamente universitare globale, scopul ranking-urilor Research.com este de a se concentra în primul rând pe realizările în cercetare ale cadrelor de top care lucrează în instituție, din dorința de a inspira oamenii de știință, proprietarii de afaceri și guvernele din întreaga lume să exploreze spre ce se îndreaptă experții de top și să ofere o oportunitate întregii comunități științifice de a descoperi care sunt experții de frunte în diferite domenii de cercetare.
Research.com a realizat, de asemenea, și un clasament al oamenilor de știință de top, cu cel mai mare H-index, Universitatea Politehnica Timișoara fiind prezentă cu patru profesori de o valoare deosebită: Radu-Emil Precup (H-index 58), Ion Boldea (H-index 50), Ștefan Preitl (H-index 38) și Liviu Marșavina (H-index 33).
Procesul de clasare a implicat o examinare detaliată a profilurilor a 166.880 de cercetători de la Google Scholar și Microsoft Academic Graph, din peste 2.814 instituții.
Distribuie pe rețele de socializare
Comments (2)
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Alte articole

Andreea Bănică, Talisman și Sean Norvis, în concert lângă Timișoara! Nu rata prima ediția a ”Lac Festival”!

A început urmărirea penală față de bărbatul din Timișoara care și-a ucis fosta soție, după ce a turnat benzină pe ea și i-a dat foc!

Atenție, șoferi! Noi restricții de circulație la Timișoara! Sunt valabile de joi și până luni, inclusiv

Fundația Calina, prin Kunsthalle Bega, prezintă expoziția „RĂSUCIREA. 5 niveluri pentru edificarea Banatului Etern”!

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Intervenție dificilă a pompierilor! Un tânăr a fost prins sub un tractor care s-a răsturnat. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Circulație închisă pe mai multe străzi și intersecții din Timișoara, pentru supraînălțarea unor treceri de pietoni!

Se oprește apa mâine, în mai multe localități din județ! Aquatim spală rețelele de distribuție

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

VIDEO Imagini cu un puternic impact emoțional! Accidentul în care a fost lovit un copil de 12 ani, surprins de camerele de supraveghere!

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

Alegeri în PSD Timiș! Alfred Simonis, reales președinte

Bărbat arestat după ce și-a incendiat fosta soție! Femeia a murit ulterior la spital

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Nu e de lauda. Acesti indivizi au cersit sa fie introdusi in baza lor de date si le-a crescut rank-ul. E o practica sa platesti.
Dl.Bordeasu, este pe acolo?