Skip to main content

Clădirile în care funcționează Colegiul Bănățean și încă după licee din Timișoara au ajuns în proprietatea Primăriei! Pot începe lucrările de investiții

După 6 ani, Primăria Timișoara a devenit proprietarul clădirilor și terenurilor de la Colegiul Național Bănățean.

Municipalitatea a făcut luna aceasta ultima plată pentru achiziția imobilelor din ansamblul Colegiului Național Bănățean. Procesul de negociere a început în 2014, în timpul mandatului lui Nicolae Robu și s-a concluzionat printr-un contract de vânzare-cumpărare în martie 2017. Acesta vizează cei 13.000 mp de teren construit și neconstruit, precum și imobilele în care învață elevii de la Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic Sârbesc „Dositei Obradovici” și cei de la Colegiul de Vest.

Sunt două vești bune: nu mai plătim chirie și putem să începem investițiile pentru modernizarea școlilor din zona asta: Colegiul Bănățean, Liceul Sârbesc și Colegiul de Vest, toate în același complex de clădiri pe care l-a cumpărat primăria. Chiar dacă clădirile nu au fost ale primăriei, nu am stat degeaba și am pregătit deja un proiect pentru un Campus Verde Inteligent și vom începe consultarea cu părinții, profesorii, elevii, managementul școlilor pentru ca viitorul proiect să funcționeze pentru toată lumea. După consultare, lansăm licitația pentru proiectare”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Imobilele au fost cumpărate de la Episcopia Romano Catolică la prețul de 4,6 milioane de euro (21 milioane de lei).

Eșalonarea inițială a fost prevăzută pe o perioadă de 3 ani, perioadă în care s-au plătit aproximativ 12,5 milioane de lei. Valoarea restantă a fost re-eșalonată pe o perioadă de 2 ani, iar ultima plată a fost achitată în 13 ianuarie anul acesta.

(foto: arhivă)

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.