Skip to main content

CJT construiește un heliport la Aerodromul Cioca! Va permite aterizarea celui mai mare elicopter al Forţelor Aeriene

Timișoara va beneficia de un heliport la standarde înalte, în cadrul Aerodromului Cioca, în urma unei investiții a Consiliului Județean, prin Direcția de Prestări Servicii (DPS).

Contractul de execuție a fost deja semnat, urmând ca în data de 10 octombrie să înceapă lucrările efective.

CITEŞTE ŞI: Festivitate specială de deschidere a noului an universitar, la UVT! Mesajul rectorului pentru studenți

Serviciile achiziționate prevăd și asigurarea unor utilaje, echipamente tehnologice și funcționale cu montaj (grup generator de avarie, lămpi balizaj, sistem luminos de aliniere la decolare, sistem APAPI, proiectoare, semnalizatoare, balizaje conice, etc.).

Pe heliportul care urmează a fi construit va putea ateriza chiar și cel mai mare elicopter din dotarea Forțelor Aeriene Române.

Acesta va putea fi folosit și pentru operațiunile de salvare de tip Medevac și SMURD.

Noul heliport va spori gradul de disponibilitate a serviciilor medicale, printr-o mai bună acoperire a teritoriului și reducerea timpilor de răspuns în situații de urgență.

De asemenea, obiectivul va putea genera venituri la bugetul județului prin utilizarea heliportului de către persoane private.

Suma investită în primă fază este de 1.6 milioane lei, iar în perioada imediat următoare, DPS Timiș va lansa o nouă procedură de achiziție, de această dată fiind vorba de dotările necesare operaționalizării heliportului și pistei de rulare din incinta aerodromului.

CITEŞTE ŞI: Colterm dă drumul la căldură! Când începe furnizarea agentului termic?

Odată cu recepția lucrărilor de amenajare, vor fi depuse către Autoritatea Aeronautică Civilă toate documentele necesare în privința autorizării și certificării celor două obiective.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.