Chinul şoferilor care tranzitează drumul de la Dumbrăviţa spre autostradă se apropie de final! CJT lansează o nouă licitaţie

Consiliul Județean a lansat licitația pentru execuția lărgirii la patru benzi a drumului județean 691, pe tronsonul cuprins între benzinăria Socar și A1.

Vor fi efectuate lucrări de extindere a drumului la patru benzi, optimizare a racordului la autostradă, cât și de iluminare a sensurilor giratorii și automatizare a trecerii la nivel cu calea ferată.

Ofertele pot fi depuse până la data de 28 decembrie 2022, iar valoarea contractului este estimată la 75 de milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: 400 de milioane de euro! Suma uriaşă pentru modernizarea căii ferate Timişoara-Arad

Se estimează că lucrările vor putea începe în luna martie a anului viitorŞI, Conform proiectului tehnic actualizat, lucrarea ar trebui încheiată în cel mult 6 luni.

În total, investiția pentru acest tronson se ridica la 81 de milioane de lei, din care aproximativ 6 milioane au fost deja plătite.

Din restul de 75 de milioane necesare, o parte reprezintă cheltuieli rezultate din lucrări suplimentare prevăzute în proiectul tehnic actualizat, considerate ca fiind necesare de către specialiștii contractați de administrația județeană. Acestea vor fi asigurate din bugetul județului.

Prin proiectul tehnic s-a prevăzut un strat de asfalt suplimentar (strat de bază din anrobat bituminos de 8,0 cm grosime), necesar pentru asigurarea capacității portante a sistemului rutier, având în vedere valorile de trafic care au crescut considerabil.

De asemenea, sensurile giratorii vor fi iluminate, iar trecerea la nivel cu calea ferată va fi automatizată.

CITEŞTE ŞI: Victorie după 7 ani de procese! Parcarea din spatele magazinului Bega revine în proprietatea Primăriei

“Trebuie spus că, în baza OUG 64/2022, se preconizează suplimentarea valorii eligibile a proiectului cu aproximativ 27 de milioane de lei, procedura fiind în curs de aprobare. Consiliul Județean Timiș a aprobat în 26 octombrie, în unanimitate, proiectul tehnic actualizat, devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru lărgirea la patru benzi a lotului II, situat pe raza comunelor Dumbrăvița și Giarmata”, transmite CJT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Timişoara citeşte! Proiect inedit al tineretului social democrat pentru a încuraja lectura

Tinerii din Partidul Social Democrat filiala Timişoara a ieşit astăzi din case, pentru o acţiune de suflet, prin care îşi doresc să crească apetitul pentru lectură.

Captură uriaşă de ţigări! Marfă în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperită de poliţiştii de Frontieră

Poliţiştii de Frontieră au oprit în trafic, un tir, în cadrul unei acţiuni de rutină, pe linia combaterii contrabandei su produse accizabile.

5 victime, pentru care şi o fetiţă, într-un accident în care au fost implicate o maşină şi un microbuz

Un accident rutier grav, s-a petrecut în urmă cu puţin timp, la ieşirea din Timişoara spre Arad.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.