Skip to main content

Centura Timișoara Sud, gata în proporție de 90%! Peste 400 de muncitori lucrează în schimburi, non-stop, 24 de ore din 24!

Lucrările la Centura Timișoara Sud se apropie de finalizare! În momentul de față stadiul lucrării este de 90%.

Circa 400 de muncitori s-au aflat săptămâna aceasta pe șantierul Variantei de Ocolire. La partea de drum se lucrează full time 24 de ore din 24, în două schimburi. Pe timp de noapte s-a lucrat în special la terasamente și taluzări.

Reprezentanții DRDP anunță că s-au executat, săptămâna aceasta, lucrări de așternere a straturilor de asfalt, inclusiv cel de uzură (final) pe mai multe sectoare, între Chișoda și Rudicica.

Totodată, au continuat lucrările la montarea panourilor fonoabsorbante, la cele două parcări dotate cu grupuri sanitare de pe traseu, la consolidarea terasamentului, relocarea rețelei de apă din zona Moșnița Nouă și la rețeaua electrică pentru iluminarea intersecțiilor, a podurilor, pasajelor și nodurilor rutiere.

A început și montarea de parapet marginal, dar și a dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatație de la poduri și pasaje. La pasajul peste calea ferată din zona Freidorf, s-au finalizat operațiunile pentru montarea celor trei tabliere metalice, în lungime de 136 metri.

Varianta de ocolire a Timişoarei, prin zona de sud, are 25,69 de kilometri şi urmează traseul: Calea Lugojului – Ghiroda – Moşniţa – Urseni – Giroc – Chişoda – Şag – Utvin.

Pe șantier lucrează asocierea de firme SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) și SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de 10 ani.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.