Skip to main content

Cele mai cool tatuaje, la Timişoara! Aproape 100 de artişti din lumea întreagă sunt în acest weekend, la Convenția internațională de tatuaje

Lansare de carte, demonstrație a mânuirii sabiei japoneze katana, happening cultural, graffiti, dans și workshop-uri, bineînțeles, pe lângă tatuaje.

De toate acestea vor avea parte cea de-a doua ediție a Convenției internaționale de tatuaje Timișoara.

Evenimentul își va deschide porțile astăzi, de la ora 12 și se va desfășura până duminică, la Iulius Congress Hall.

Organizatorii evenimentului, Asociația Art Attack și Salonul Timișoara Tattoo, anunță participarea a peste 80 de artiști tatuatori din România, dar și din străinătate, cu 30 mai mulți decât în ediția de anul trecut.

Pe parcursul celor trei zile vor fi vor avea loc o serie de momente artistice. Printre acestea se numără și o lansare de carte dedicată artei tatuajelor japoneze sau o demonstrație de  kennjutsu (arta mânuirii sabiei japoneze katana).

„Unul din invitații speciali ai ediției din acest an este Roberto Borsi, un artist tatuator din Italia care are o experiență de peste 30 de ani. El a avut oportunitatea să cunoască familia de tatuatori Horitoshi  din Japonia și a devenit primul artist occidental membru al acestei familii. În cadrul ediției din acest an a convenției, artistul va lansa cartea Irezumi”, spune Sorin Stanca, din partea organizatorilor.

De asemenea, va avea loc un happening cultural, în cadrul căruia publicul va avea parte de refacerea copertei originale a albumului „Cantafabule” al grupului Phoenix.

Valeriu Sepi, un artist contemporan, de calibru internațional și membru al grupului Phoenix, va fi prezent la Convenția internațională de tatuaje din Timișoara, pentru vernisajul proiectului de restaurare culturală „Phoenix -Cantafabule”, alături de un alt artist local de calibru, dar din generația mai tânără, Aurelian Scorobete.

„În cadrul evenimentului nostru vom reface coperta originală a legendarului album Cantafabule, editat de formația Phoenix în 1975. E vorba de un album legendar a cărui copertă a fost masacrată la vremea apariției acestuia. După 49 de ani facem o restaurare culturală. Cu această ocazie Valeriu Sepi, Aurel Scorobete și artiștii Timișoara Tattoo vor reface coperta originală a acestui material discografic special în istoria muzicii românești”, a spus Sorin Stanca din partea organizatorilor.

Vernisajul acestei manifestări va avea loc mâine, de la ora 19:00, cu prezentarea lui Mimo Obradov.

Totodată, potrivit organizatorilor, Convenția internațională de tatuaje din Timișoara include și sesiuni de Live Graffiti , demonstrații de breakdance cu White Steps Academy și diverse workshop-uri.

La finalul fiecărei zile organizatorii vor acorda premii, iar din juriu face parte și Remus Rotaru, lector universar doctor și prodecan al Facultății de Arte din Timişoara.

Biletele pentru o zi costă 40 lei, abonamentele pentru trei zile costă 100 lei, iar cei interesați, pot afla mai multe informații despre eveniment AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.