Skip to main content

Șapte oameni îngropaţi de vii sau striviţi de utilaje agricole! Bilanţul negru al inspectorilor de muncă din Timiş, după primul trimestru din acest an

Nereguli pe bandă rulantă descoperite, în primele trei luni ale acestui an, de inspectorii de muncă din Timiș, care au desfășurat controale în județ.

Au descins la peste 1.300 de firme, iar verificarile au vizat munca la negru, în special în domeniul construcțiilor, nerespectarea programului de lucru și aspecte care ţin de securitatea în muncă.

Pentru problemele descoperite, inspectorii de muncă timișeni au dat peste 1.000 de avertismente şi 233 de amenzi, în valoare totală de peste 3 milioane de lei.

Însa, cel mai grav, este faptul că în această perioadă, nu mai puțin de șapte oameni și-au pierdut viața în timpul orelor de muncă.

Unii sunt muncitori care lucrau la reţele de apă şi canal, peste care s-au surpat malurile şi au fost îngropaţi de vii, alţii au fost prinşi în utilajele agricole pe care le manevrau, iar medicii nu i-au mai putut salva.

Alţi 99 de muncitori au suferit accidente în urma cărora au scăpat cu viaţă, însă au rămas cu sechele pe termen mediu sau lung.

În timpul verificărilor, inspectorii de muncă au descoperit că, de cele mai multe ori, aceste accidente s-au petrecut din cauză că fie angajatorii, fie salariaţii nu au respectat normele de securitate în muncă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.