Skip to main content

Căpitanul Austriei, jucător cu 14 trofee în carieră și vicecampion mondial U19, va juca în alb-violet!

Un multiplu campion al Austriei și totodată căpitanul naționalei acestei țări se alătură lotului echipei SCM Timișoara, pentru sezonul 2024-2025!

Conducătorul de joc Bogić Vujošević, în vârstă de 31 de ani, ultima dată parte a echipei la BC Viena, și-a dat acordul pentru a evolua în alb-violet.

El a fost adversar jucătorilor timișoreni în ambele partide din faza grupelor Alpe Adria Cup, câștigate de SCM Timișoara, cu 92-87, 15 noiembrie, în „Hallmann Dome”, din Viena și 106-90, în 24 ianuarie, la sala „Constantin Jude”.

De fiecare dată a fost cel mai bun marcator al grupării din capitala Austriei. Prima oară cu 31 de puncte în 38:16 minute petrecute pe parchet, iar apoi cu 28 de puncte ca integralist.

Bogić Vujošević s-a născut la Vrbas, în Serbia și a mai jucat la KK Novi Sad, Vojvodina Srbijagas, Radnički Belgrad, KK Crnokosa (toate din Serbia), Oberwart Gunners, BC Viena, Kapfenberg Bulls și Okapi Aalst, în Belgia.

După ce a dobândit cetățenia austriacă, el a început să primească în 2020 convocări la naționala acestei țări, devenind ulterior căpitan.

Anterior, ca junior, și-a trecut în palmares medalia de argint la Campionatul Mondial U19 desfășurat în anul 2011 în Letonia, reprezentând atunci selecționata Serbiei la categoria de vârstă menționată.

În plus, noul jucător al echipei SCM Timișoara a cucerit de-a lungul carierei patru titluri, cinci cupe și cinci supercupe, toate în Austria.

„Sunt foarte fericit să vin la această echipă minunată a Timișoarei! Sunt aici mulți jucători din țările care au format Yugoslavia, îl știu pe antrenorul Dragan Petričević din sezonul trecut. Când am auzit că Timișoara este interesată de mine am fost fericit și am luat decizia de a semna în doar câteva ore. Consider că este locul perfect pentru mine, aici vreau să fiu în sezonul următor. Abia aștept să înceapă noua stagiune!”, spune Bogić Vujošević.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.