Skip to main content

Buget record, în acest an, pentru comuna Şag! Cum a reuşit primarul să adune de 7 ori mai mulţi bani, decât cei din taxe şi impozite?

Este o perioadă plină pentru autorităţile locale şi judeţene care creionează sau pun la punct ultimele detalii cu privire la bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs.

Iar dacă cele mai multe dintre administraţii nu ştiu cum să împartă banii puţini pe care îi estimează pentru 2023, altele se mândresc cu sume record.

CITEŞTE ŞI: Avalanşă de infecţii respiratorii! Mii de cazuri, în ultima săptămână, în Timiș

Este şi cazul comunei Şag, din judeţul Timiş, unde edilul va avea la dispoziţie cea mai mare sumă din istoria localităţii.

“Avem un buget record pentru comuna Şag. Este un buget de peste 40 de milioane de lei şi sperăm ca şi în anii următori să fie la cel puţin acelaşi nivel. Avem acest buget record, datorită atragerii de fonduri europene şi guvernamentale. Bugetul pe care îl adunăm din taxe şi impozite este relativ mic, dar am reuşit să îl mărim de 7 ori”, a declarat primarul comunei Şag, Flavius Roşu, la Sursa de Vest fără Filtru.

O altă performanţă cu care se mândreşte edilul de lângă Timişoara este bugetul alocat proiectelor de investiţii.

În această direcţie merg 78% din bani, adică peste 30 de milioane de lei.

Primarul mai spune că niciun alt sector nu este afectat, din punct de vedere financiar, ca urmare a procentului uriaş din buget, alocat investiţiilor.

Din contră, a reuşit să crească sumele  alocate la învăţământ, sport, sănătate, asistenţă socială şi cultură.

CITEŞTE ŞI: Vânt puternic şi precipitaţii în perioada imediat următoare! Meteorologii au emis chiar şi un cod roşu

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.