Skip to main content

Buget record, în acest an, pentru comuna Şag! Cum a reuşit primarul să adune de 7 ori mai mulţi bani, decât cei din taxe şi impozite?

Este o perioadă plină pentru autorităţile locale şi judeţene care creionează sau pun la punct ultimele detalii cu privire la bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs.

Iar dacă cele mai multe dintre administraţii nu ştiu cum să împartă banii puţini pe care îi estimează pentru 2023, altele se mândresc cu sume record.

CITEŞTE ŞI: Avalanşă de infecţii respiratorii! Mii de cazuri, în ultima săptămână, în Timiș

Este şi cazul comunei Şag, din judeţul Timiş, unde edilul va avea la dispoziţie cea mai mare sumă din istoria localităţii.

“Avem un buget record pentru comuna Şag. Este un buget de peste 40 de milioane de lei şi sperăm ca şi în anii următori să fie la cel puţin acelaşi nivel. Avem acest buget record, datorită atragerii de fonduri europene şi guvernamentale. Bugetul pe care îl adunăm din taxe şi impozite este relativ mic, dar am reuşit să îl mărim de 7 ori”, a declarat primarul comunei Şag, Flavius Roşu, la Sursa de Vest fără Filtru.

O altă performanţă cu care se mândreşte edilul de lângă Timişoara este bugetul alocat proiectelor de investiţii.

În această direcţie merg 78% din bani, adică peste 30 de milioane de lei.

Primarul mai spune că niciun alt sector nu este afectat, din punct de vedere financiar, ca urmare a procentului uriaş din buget, alocat investiţiilor.

Din contră, a reuşit să crească sumele  alocate la învăţământ, sport, sănătate, asistenţă socială şi cultură.

CITEŞTE ŞI: Vânt puternic şi precipitaţii în perioada imediat următoare! Meteorologii au emis chiar şi un cod roşu

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.