Skip to main content

Avalanşă de infecţii respiratorii! Mii de cazuri, în ultima săptămână, în Timiș

Cazurile de gripă au crescut alarmant în ultima perioadă, la fel și numărul infecțiilor respiratorii și al pneumoniilor, în Timiș.

Direcția de Sănătate Publică anunță că numai în ultima săptămână, mai exact, în perioada 10-17 ianuarie, au fost raportate 287 de cazuri de gripă, 410 pneumonii și 3.750 de infecții respiratorii.

Din cele 287 cazuri de gripă, 48 de pacienți au avut nevoie de internare, la fel și 105 bolnavi de pneumonie. Tot de tratament în spital au avut nevoie și 55 de pacienți cu infecții respiratorii acute.

În ultima săptămână a fost raportat și primul deces din cauza flurona, adică infectarea concomitentă cu gripă și coronavirus.

În această perioadă, specialiștii recomandă ca orice persoană răcită să evite se revină în colectivitate până la dispariția simptomelor. Cel mai important e să fie izolat, să nu transmită mai departe infecția respiratorie.

Medicii au recomandat ca antibioticele să nu fie utilizate în infecțiile virale, iar pacienții să se prezinte la unitățile de primiri urgențe în cazurile medii și grave. Cei cu forme ușoare trebuie să se adreseze medicilor de familie, să nu aglomereze camerele de urgențe.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.