Skip to main content

Avem constructor pentru baza sportivă de pe strada Mircea cel Bătrân! Când vor începe lucrările?

A fost încheiată procedura de achiziție pentru construcția bazei sportive situate pe strada Mircea cel Bătrân din Timişoara.

Din cele patru firme interesate de proiect, a fost desemnată cea care a îndeplinit toate criteriile, dar contractul va fi semnat doar după încheierea perioadei de depunere a contestaşiilor, care este de 7 zile.

CITEŞTE ŞI: Acces gratuit la concertele Filarmonicii Banatul! Vezi aici până când poţi solicita o astfel de legitimaţie

Valoarea totală a contractului este de 6.708.102,89 lei inclusiv TVA, adică aproximativ 1,4 milioane de euro.

„Multă lume așteaptă trecerea directă la execuția lucrării, așa mi-aș dori și eu! Da, ar fi mai simplu, dar legiuitorul a prevăzut exact etapele care trebuie urmate, iar studiile de fezabilitate și proiectele tehnice nu pot fi ocolite. Adevărul este că și atunci când construim orice pentru noi, avem nevoie de toate aceste documente, doar că, în privat, lucrurile merg mai repede”, spune viceprimarul Cosmin Tabără.

Baza sportivă de pe strada Mircea cel Bătrân va fi formată dintr-un un teren de fotbal, cu o suprafaţă sintetică şi dimensiuni conform reglementarilor FIFA, şi va fi dotată cu o tabelă de marcaj.

Langă terenul cu suprafaţă sintetică va fi amenajat înca unul, de dimensiuni mai mici, pe care se va putea juca handbal, baschet sau minifotbal, dar şi o pistă de atletism de 50 de metri, cu suprafaţă de tartan.

Complexul va avea şi o cladire administrativă cu vestiare, grupuri sanitare, un cabinet medical, o sală multifuncţională, birouri, un punct de pază şi o zonă de depozitare, iar deasupra construcţiei va fi amenajată o tribună cu 437 de scaune, dispuse pe 7 rânduri separate în 3 sectoare.

CITEŞTE ŞI: Închisoare cu suspendare, pentru moartea lui Vlad Baici! Tânărul a fost ucis de poarta de intrare în Timişoara care s-a prăbuşit peste el

Proiectul noii baze sportive de pe strada Mircea cel Bătrân prevede şi amenajarea a 25 de locuri de parcare pentru autoturisme şi tot atâtea pentru biciclete.

În zonă vor fi plantaţi 38 de arbori, un aliniament nou de vegetatie pe strada Ciocârliei, arbuşti şi gazon de tip rulou pe langă vegetaţia existentă şi va fi montată o instalaţie pentru irigat zona verde.

De asemenea, urmează să fie amplasate bănci şi cosuri de gunoi şi va fi montat şi un sistem de iluminat ambiental.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.