Skip to main content

Închisoare cu suspendare, pentru moartea lui Vlad Baici! Tânărul a fost ucis de poarta de intrare în Timişoara care s-a prăbuşit peste el

După şapte ani de la tragedia în care Vlad Baici, un student din Timişoara, a murit strivit de poarta de la intrarea în Timişoara care s-a prăbuşit peste maşina lui, magistraţii au dat sentinţa în acest caz.

Cărăbaş T. Cristian Gabriel, Buzărnescu I. Gheorghe, Cacuci I. Nicolae, Ostoin V. Liubomir şi Ciobanu T. Valentin au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare, pentru că renovarea porții de intrare nu a respectat procedura legală.

Cei cinci au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei validate astăzi, de magistraţii de la Secţia Penală a Judecătoriei Timişoara.

Printre vinovaţii morali de moartea lui Vlad Baici de numără şi trei angajaţi din Primăria Timişoara: Cărăbaş T. Cristian Gabriel, Buzărnescu I. Gheorghe şi Cacuci I. Nicolae.

CITEŞTE ŞI: Anunţ de ultimă oră, de la Filarmonica Banatul! Recitalul cameral „EUROPA DIN TIMIȘOARA” se mută la Sala Capitol

Pe lângă închisoare cu suspendare, fiecare dintre cei cinci inculpaţi vinovaţi de ucidere din culpă a primit şi o pedeapsă complementară, constând în interzicerea drepturilor de a fi aleși în autoritățile publice sau de a ocupa funcții publice, pe o durată tot de 3 ani.

Aceste pedepse complementare vor fi calculate de la rămânerea definitivă a hotărârii penale.

În plus, inculpaților li s-a impus un termen de supraveghere de 3 ani, în cadrul căruia vor trebui să respecte anumite măsuri de supraveghere, precum prezentarea la Serviciul de Probațiune Timiș, anunțarea schimbării de locuință sau loc de muncă, precum și participarea la un program de reintegrare socială și prestarea de muncă neremunerată în folosul comunității pentru 120 de zile.

În acelaşi proces, S.C. Stareto S.R.L, firma care a reabilitat poarta ucigaşă, a fost amendată cu suma de 80.000 de lei pentru aceeași infracțiune de ucidere din culpă.

CITEŞTE ŞI: Începe procesul lui Octavian Mazilu! Medicul este acuzat că a luat 26 de şpăgi în mai puţin de două luni

Vă reamintim că Vlad Baici a murit pe data de 17 septembrie 2017, în timpul unei furtuni care a pus la pământ poarta de intrare de pe Calea Lugojului.

Panoul uriaş s-a prăbuşit peste maşina în care era tânărul de 24 de ani care a murit p eloc.

Vlad era student la Medicină Dentară, în anul 6, iar poarta care i-a adus sfârşitul fusese reabilitată de Primăria Timişoara cu doar doi ani înainte de tragedie, contra sumei de 50.000 de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.