Skip to main content

Închisoare cu suspendare, pentru moartea lui Vlad Baici! Tânărul a fost ucis de poarta de intrare în Timişoara care s-a prăbuşit peste el

După şapte ani de la tragedia în care Vlad Baici, un student din Timişoara, a murit strivit de poarta de la intrarea în Timişoara care s-a prăbuşit peste maşina lui, magistraţii au dat sentinţa în acest caz.

Cărăbaş T. Cristian Gabriel, Buzărnescu I. Gheorghe, Cacuci I. Nicolae, Ostoin V. Liubomir şi Ciobanu T. Valentin au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare, pentru că renovarea porții de intrare nu a respectat procedura legală.

Cei cinci au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei validate astăzi, de magistraţii de la Secţia Penală a Judecătoriei Timişoara.

Printre vinovaţii morali de moartea lui Vlad Baici de numără şi trei angajaţi din Primăria Timişoara: Cărăbaş T. Cristian Gabriel, Buzărnescu I. Gheorghe şi Cacuci I. Nicolae.

CITEŞTE ŞI: Anunţ de ultimă oră, de la Filarmonica Banatul! Recitalul cameral „EUROPA DIN TIMIȘOARA” se mută la Sala Capitol

Pe lângă închisoare cu suspendare, fiecare dintre cei cinci inculpaţi vinovaţi de ucidere din culpă a primit şi o pedeapsă complementară, constând în interzicerea drepturilor de a fi aleși în autoritățile publice sau de a ocupa funcții publice, pe o durată tot de 3 ani.

Aceste pedepse complementare vor fi calculate de la rămânerea definitivă a hotărârii penale.

În plus, inculpaților li s-a impus un termen de supraveghere de 3 ani, în cadrul căruia vor trebui să respecte anumite măsuri de supraveghere, precum prezentarea la Serviciul de Probațiune Timiș, anunțarea schimbării de locuință sau loc de muncă, precum și participarea la un program de reintegrare socială și prestarea de muncă neremunerată în folosul comunității pentru 120 de zile.

În acelaşi proces, S.C. Stareto S.R.L, firma care a reabilitat poarta ucigaşă, a fost amendată cu suma de 80.000 de lei pentru aceeași infracțiune de ucidere din culpă.

CITEŞTE ŞI: Începe procesul lui Octavian Mazilu! Medicul este acuzat că a luat 26 de şpăgi în mai puţin de două luni

Vă reamintim că Vlad Baici a murit pe data de 17 septembrie 2017, în timpul unei furtuni care a pus la pământ poarta de intrare de pe Calea Lugojului.

Panoul uriaş s-a prăbuşit peste maşina în care era tânărul de 24 de ani care a murit p eloc.

Vlad era student la Medicină Dentară, în anul 6, iar poarta care i-a adus sfârşitul fusese reabilitată de Primăria Timişoara cu doar doi ani înainte de tragedie, contra sumei de 50.000 de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.