Atenţie, timişoreni! Poliţiştii locali verifică pubelele de gunoi!

| Sursa de Vest | , , | 1 Comentariu

Polițiștii locali au demarat, de la începutul acestei săptămâni, o amplă acțiune de verificare a modului în care se respectă legislația privind precolectarea duală la asociațiile de proprietari de pe raza municipiului Timișoara.

La acțiune au fost cooptați și reprezentanți ai ADID Timiș și ai operatorului de salubrizare Retim, cu care au fost stabilite echipe mixte.

CITEŞTE ŞI: Decizia grea, luată de familia unui bărbat în moarte cerebrală: a salvat alte vieţi

În prima zi a acțiunii, echipele mixte au verificat 35 de asociații de proprietari, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 8.500 lei și s-au înmânat tot atâtea invitații altor asociații ai căror reprezentanți au fost solicitați la sediul instituției pentru luarea măsurilor legale.

În cursul zilei de ieri au fost verificate  29  de asociații de proprietari, fiind  aplicate alte 4 sancțiuni cu amenzi în valoare de 2500 lei și s-au înmânat 7 invitații.

Poliția Locală împreună cu ADID și Retim efectuează astfel de acțiuni periodic, scopul fiind acela de a obișnui cetățenii să respecte legislația privind colectarea selectivă.

“Potrivit articolului 5 din HCL 371/2007, toți utilizatorii de salubrizare sunt obligați să asigure precolectrea selectivă a deșeurilor pe care le produc și să nu amestece deșeurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau alte tipuri de deșeuri. Sancțiunile pentru nerespectarea acestor prevederi sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 2.500 lei pentru persoanele juridice. Ținând cont de faptul că la nivelul municipiului Timișoara, numărul de asociații de proprietari este foarte mare, acțiunea va continua până la finalul anului”, transmite Poliţia Locală Timişoara.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Imagini care îţi provoacă greaţă! Muşte, igrasie şi mizerie cruntă, în restaurantele din Complexul Studenţesc

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

colterm

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Accident grav în această după amiază, pe DN6, pe raza localității Izvin. O șoferiță a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

Live text: În aceste momente, preşedintele Federaţiei Ruse face anunţul privind anexarea celor 4 regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.