Skip to main content

Atenţie la recenzori! La Timişoara, o femeie îndoliată a rămas fără banii pentru înmormântarea bunicii, iar Poliţia şi-a bătut joc de ea

Incident revoltător la Timişoara, unde o tânără angajată de Primăria Timişoara ca recenzor, a profitat de o familie îndurerată şi a furat tot ce i-a căzut în mână.

S-a întâmplat chiar în timpul înmormântării, când individa a intrat într-o capelă privată din Cimitirul Eroilor şi, cum lumea conducea sicriul la groapă, a luat toate poşetele, telefoanele mobile, cardurile bancare şi suma de 6.000 de lei.

Când şi-au dat seama ce s-a întâmplat, păgubiţii, printre care şi Andreea Gheran, care tocmai îşi înmormântase bunica, au sunat la 112.

Doar că, în loc să primească ajutor, s-au lovit de incompetenţă, rea voinţă şi nepăsare.

Păgubiţii au fost plimbaţi de la Secţia 5, la Secţia 4 şi înapoi la Secţia 5, timp în care niciunul dintre poliţişti nu şi-a dat interesul să facă ceva concret pentru identificarea hoţului şi recuperarea prejudiciului.

Aşa că victimele au început propria anchetă, iar după câteva ore au aflat că este vorba despre Roxana Lungu, o tânără care lucrează ca recenzor şi care locuieşte în blocul în care locuia şi bunica Andreei.

CITEŞTE ŞI: Alertă în tabăra şcolară! Copii luaţi de urgenţă, cu ambulanţa

Au mers din nou la Poliţie, cu numele şi adresa acesteia, dar şi cu dovezile adunate, însă oamenii legii nu s-au sinchisit să îi facă suspectei vreo vizită ca să recupereze prejudiciul.

Au făcut-o victimele care, ajutate de tatăl suspectei, au mers la apartamentul acesteia, unde şi-au găsit o parte dintre lucruri.

Nu şi banii, pe care tânăra i-a cheltuit în timpul în care poliţiştii plimbau cazul de la unii la alţii şi amânau momentul în care să bată la uşa suspectei.

De altfel, aceasta s-a şi filmat în restaurantul în care petrecea pe banii furaţi, iar tatăl ei le-a oferit înregistrarea păgubiţilor.

În filmuleţ, victimele şi-au recunoscut bunurile furate, dar asta nu i-a înduplecat pe poliţişti să îşi facă treaba.

Au venit în zonă, după miezul nopţii, însă nu au intrat în apartamentul suspectei, decât a doua zi, după ce păgubiţii i-au făcut şi a doua vizită, în încercarea de o convinge să le înapoieze telefoanele mobile.

A zis ceva de niște țigani, iar tatăl ei și-a dat seama ca ar putea fi cei cu care şi-a văzut fata de multe ori. Ulterior au venit și poliţiştii, care au dus-o la secție unde a mers și verisorul meu pentru a da o declaratie. Verisorul meu m-a sunat pe mine și pe sora mea să mergem și noi să facem același lucru în calitate de păgubiți. Atenţie, nu Poliţia ne-a chemat, ci verişorul meu. Le-am spus oamenilor legii că ne este şi frică de răzbunarea tinerei, mai ales că am biroul în bloc cu ea, iar mătuşa mea îi este vecină. Dar, nimic nu a contat. În mai puțin de două ore suspecta a fost eliberată şi a postat pe facebook, o amenințare la adresa vecinilor”, povesteşte Andreea Gheran, pentru sursadevest.ro.

“Mâine trec la Șomo să donez ultimele 3 kg, îmi e că zboară de la 4 vreun kg când mă antrenez și poate trece vreun vecin nevinovat”, a scris Roxana Lungu în postarea sa. Textul este însoțit de o fotografie cu două discuri metalice de la o ganteră.

Tatăl tinerei mărturiseşte că se teme de ea, pentru că adesea devine violentă.

Iar situaţia este cu atât mai gravă cu cât, din poziţia de recenzor, intră zilnic în casele a zeci de timişoreni.

“În geanta pe care ne-a dat-o tatăl ei se aflau lucruri furate de la noi, mai puţin banii şi telefoanele. De asemenea am găsit în geanta ei o legitimatie emisă de Primaria Timişoara pe numele ei, pentru activitatea de recenzare. Domnişoara este angajată a Primariei și intră la oameni în casă. Este foarte grav”, mai spune Andreea Gheran.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Incendiu uriaş, la o hală de prelucrare a lemnului, din cauza unui cablu electric defect

Contactați pentru a emite un punct de vedere legat acest caz, dar mai ales de de atitudinea polițiștilor cei de la IPJ Timiș își asumă integral rolul de investigatori.

“ La data de 25.06.2022, în jurul orei 15:00, polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că din capela cimitirului situat pe strada Calea Sever Bocu din municipiul Timișoara, ar fi fost sustrase mai multe bunuri și o sumă de bani. Ajunși la fața locului polițiștii au constatat că o persoană necunoscută ar fi sustras mai multe telefoane mobile, acte, carduri bancare și o sumă de bani. În urma investigațiilor efectuate a fost identificată și depistată pe strada Gheorghe Lazăr din municipiu Timișoara, persoana banuită de comiterea faptei, respectiv o femeie de 25 de ani, aceasta fiind condusă la sediul poliției pentru audieri. Prejudiciul a fost recuperat partial”, se arată în răspunsul transmis de IPJ Timiş, la solicitarea sursadevest.ro

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.
O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara.
Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai.