Skip to main content

Atenție la escrocii din online! Trei persoane păcălite au cerut ajutorul Poliției, după ce au rămas cu conturile goale

Dorința de a se îmbogăți peste noapte, face ca românii să-și dea economiile din cont, fără să se gândească la consecințe.

Fraudele iau amploare în mediul online, iar oamenii care vor să câștige rapid sume mari de bani pică tot mai des în plasa escrocilor.

Este cazul a trei persoane din Hunedoara, care în ultimele zile au rămas cu banii dați și cu buza umflată, după ce au fost păcăliți să transfere sume de bani către diferite firme fantomă.

Spre exemplu, un bărbat de 52 de ani, a devenit victima anunțurilor online false, iar în urmă cu două zile i-au dispărut din cont 16.200 de lei.

Acesta urma să cumpere acțiuni la o firmă cunoscută și-a introdus datele personale pe un site online. Ulterior a fost sunat de o altă persoană care i-a cerut o poză după actul de identitate și datele cardului bancar, după care a fost îndemnat să-și descarce mai multe aplicații pe telefon.

Asemănător este și cazul unui bărbat de 45 de ani, care a pierdut suma de 2.000 de dolari după ce, în urmă cu mai bine de o săptămână, și-a divulgat datele personale pentru a cumpăra acțiuni la o companie.

Iar cum escrocii din online nu țin cont de vârstă sau gen, au transformat în victimă o femeie în vârstă de 65 de ani.

Aceasta a fost păcălită, acum o săptămână, să investească într-o firmă energetică, 1.300 de lei, după care, conform scenariului, aceasta a fost contactată și convinsă să trimită unui consultant datele personale. În urma afacerii, femeii i-au fost furați din cont 1.800 de euro.

Polițiștii hunedoreni au deschis dosare penale în aceste cazuri, pentru înșelăciune.  

De asemenea, oamenii legii recomandă internauților să nu acceseze anunțurile de pe rețelele de socializare despre investiții, să nu își instaleze aplicații prin care permit accesul de la distanță către telefonul personal și să verifice întotdeauna informațiile înainte de a accesa diverse siteuri.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.