Skip to main content

Atac dur, la adresa lui Alin Nica! Viceprimarul Timişoarei, Ruben Laţcău îl acuză pe preşedintele CJT că ratează cel mai important proiect al mandatului

Discuţiile privind construirea unui nou stadion în Timişoara continua să agite spiritele pe scena politică şi administrative a judeţului.

După ce preşedintele CJT, Alin Nica, a atras atenţia că proiectul este în pericol, din cauza pachetului de măsuri fiscale propus de Guvern, pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

CITEŞTE ŞI: Ca-n vestul sălbatic! Sute de tâlhării în plină stradă şi aproape o mie de scandaluri la care au intervenit poliţiştii din Timiş

Acum, vicreprimarul Timişoarei, Ruben Laţcău, spune că vina este exclusive a liderului administraţiei judeţene, care aşteaptă bani de la Guvern, în loc să caute alte surse de finanţare.

„Suntem stupefiați de această reacție a președintelui de Consiliu Județean, domnul Alin Nica, care cu multă bucurie și-a anunțat impotența și ne-a anunțat că singurul obiectiv al mandatului său, construirea stadionului, se amână, nu se mai face din cauza guvernului. Pare a fi un obiectiv ratat în întregime și domnul Președinte, cu foarte mare grabă, a ieșit să ne anunțe pe toți că stadionul nu se mai face, că dânsul nu are ce să facă și să ne luăm gândul de la a avea un stadion nou în Timișoara”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Acesta mai spune că săgeţile aruncate de Nica spre Guvern sunt o încercare de a distrage atenția de la eșecul său personal.

Asta în contextul în care, explică Laţcău, proiectul stadionului a fost amânat în repetate rânduri, în ultimii trei ani, iar asta ridică semen de întrebare privind capacitatea lui Nica de a duce judeţul în direcţia bună.

„Reacția pe care o așteptam era aceea de a găsi surse de finanțare, de a merge la București, de a se asigura că face tot ce are de făcut, inclusiv demolarea actualei construcții, ca acest obiectiv de care Timișoara are nevoie să poată deveni realitate. Din păcate vedem că voința politică la nivel local pentru a finaliza acest obiectiv lipsește din partea actualei conduceri a Consiliului Județean”, a încheiat Ruben Lațcău.

USR Timiș cere președintelui CJ să-și asume responsabilitatea pentru întârzierile și neajunsurile din cadrul proiectului și să găsească soluții concrete pentru a duce la bun sfârșit construcția stadionului, pe care timişorenii îl aşteaptă de ani buni.

CITEŞTE ŞI: Primăria Timișoara le-a pus gând rău proprietarilor de terenuri pe care creşte ambrozie! Amenzi de până la 20.000 de lei pentru cei care nu distrug aceste buruieni

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.