Skip to main content

Primăria Timișoara le-a pus gând rău proprietarilor de terenuri pe care creşte ambrozie! Amenzi de până la 20.000 de lei pentru cei care nu distrug aceste buruieni

Primăria Timişoara anunţă o luptă aprigă împotriva ambroziei iar ca acţiuni concrete dă exemplul a peste 400 de somaţii trimise, în ultimele 3 luni, deţinătorilor de terenuri năpădite de astfel de plante.

Aceştia au obligaţia de a preveni, combate şi distruge buruienile care crează alergii puternice, iar dacă nu se conformează, riscă amenzi usturătoare.

“Până în acest moment s-au conformat 51 de persoane și au luat măsurile de cosire a ambroziei. Primăria Municipiului Timișoara, împreună cu Poliția Locală, desfășoară acțiuni pentru a preveni răspândirea ambroziei, scopul final nefiind penalizarea. După transmiterea somațiilor, Poliția Locală a verificat soluționarea acestora de către proprietari. Cei care nu se conformează și nu cosesc ambrozia de pe propriile terenuri, primesc apoi un avertisment. Până la ora actuală s-au transmis 23 de astfel de avertismente. Dacă nici după primirea avertismentelor proprietarii nu aplică măsurile necesare de combatere a ambroziei, aceștia vor fi sancționați cu amendă contravențională. Menționăm, de asemenea, că Poliția Locală va aplica amenzile contravenționale până la data de 31.10.2023”, transmite Primăria Timişoara.

Conform legii, amenda este cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei în cazul persoanelor fizice, şi între 10.000 şi 20.000 lei în cazul persoanelor juridice.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.