Skip to main content

Ca-n vestul sălbatic! Sute de infracţiuni petrecute în plină stradă şi aproape o mie de scandaluri la care au intervenit poliţiştii din Timiş

Creşte numărul infracţiunilor petrecute în satele din judeţul Timiş, după cum arată cel mai recent bilanţ dat publicităţii de IPJ.

Astfel, în primele şapte luni ale anului, au fost sesizate 2.589 de fapte penale în mediul rural, cu 41 maimulte decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În schimb, la oraşe, lucrurile s-au mai liniştit, comparativ cu perioada ianuarie – iulie 2022, în acest an fiind înregistrate 5.430 de infracţiuni, cu 250 mai puţine decât anul trecut.

CITEŞTE ŞI: Primăria Timișoara le-a pus gând rău proprietarilor de terenuri pe care creşte ambrozie! Amenzi de până la 20.000 de lei pentru cei care nu distrug aceste buruieni

În ceea ce priveşte infracţiunile comise în plină stradă, în primele şapte luni ale lui 2023 au fost semnalate 740 de astfel de fapte, cu 126 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului 2022.

Dintre acestea, 18 au fost tâlhării, dar în toate cazurile autorii au fost depistaţi.

Şi numărul accidentelor grave este în scădere. Dacă în perioada ianuarie – iulie 2023 s-au produs 55 de astfel de evenimente rutiere, soldate cu 33 de morţi, anul acesta au fost 33, soldate cu 22 de persoane decedate.

Şi numărul răniţilor în accidente rutiere a scăzut, anul trecut fiind 57, iar anul acesta, 15.

Însă, numărul şoferilor certaţi cu legea, care urcă băuţi sau drogaţi la volan,sau care nu respectă regulile de circulaţi, rămâne unul ridicat.

“Structurile de profil ale inspectoratului au desfășurat 1.841 de acţiuni care au vizat principalele elemente care generează risc rutier, rezultatele acestor activități concretizându-se în reducerea accidentelor rutiere grave. Astfel,  în anul 2023, numărul total de infracţiuni constatate a fost de 831 de fapte penale rutiere, au fost retrase 2.932 de certificate de înmatriculare și reținute 3.523 de permise de conducere”, transmite IPJ Timiş.

În ceea ce privește siguranța în școli, se înregistrează o scădere a numărului de fapte penale, anul acesta fiind înregistrate 26, față de 62 în perioada similară a anului 2022.

CITEŞTE ŞI: A început minivacanţa de Sfânta Maria Mare! Care este program de lucru al Retim, pentru această perioadă?

În schimb, s-au înmulţit cazurile de violenţă domestică. În primele şapte luni ale anului, poliţiştii au intervenit la 391 de astfel de incidente, spre deosebire de 375, anul trecut.

Bilanţul mai arată că în acest an, 1.760 de persoane au fost puse sub urmărire penală, iar 342 dintre ele au ajuns în arest prevenitv sau sub control judiciar.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.