Skip to main content

Aquatim a semnat un nou contract de finanțare pentru investiții în județul Timiș

Aquatim a semnat, împreună cu Ministerul Investițiilor și Programelor Europene, Contractul de Finanțare pentru implementarea “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020 – etapa II” (cod SMIS: 2021 318847).

Acest contract de finanțare, în valoare totală de 148.245.473 Euro, va asigura continuarea investițiilor începute în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), conducând astfel la realizarea Axei 3 POIM, împreună cu obiectivele acesteia, respectiv dezvoltarea infrastructurii de mediu in condiții de management eficient al resurselor, conservarea si protecția mediului si promovarea utilizării eficiente a resurselor, creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației.

Noul contract de finanțare este încadrat în Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027, asigurând prioritățile aferente acestuia, respectiv dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată și tranziția la o economie circulară, cu obiectivul specific RSO 2.5 – Promovarea accesului la apă și o gospodărire sustenabilă a apelor, asigurând astfel conformarea cu prevederile acquis-ului european si cu angajamentele asumate in sectorul de mediu.
Pentru locuitorii județului nostru, această nouă finanțare asigură continuarea și finalizarea lucrărilor începute deja, dar și dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată, în Timișoara și în alte localități din județul Timiș. Investițiile în infrastructura de mediu asigură igienă, calitate sporită a vieții și condiții de trai mai bune pentru populația beneficiară.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.