Skip to main content

Aproape şapte milioane de euro, pentru vila de pe Loga 52! Locatarii clădirii cer ca Primăria să plătească imobilul şi lucrările făcute în ultimii ani

Planurile administraţiei Fritz de a transforma clădirea de pe bulevardul Loga nr. 52 într-o grădiniţă, nu se vor realiza prea curând.

Bona Momiţă, care figura ca proprietar al imobililului în ultimii ani, refuză să părăsească vila, pe motiv că el a fost un cumpărător de bună-credinţă.

În plus, susţine că intabularea Statului Român pe această clădire s-a făcut prin metode neortodoxe, aşa că a cerut revenirea imobilului la starea anterioară.

CITEŞTE ŞI: S-a dezlănţuit iadul! Imagini apocaliptice cu un incendiu devastator, care ameninţa să înghită un cartier întreg

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară i-a respins solicitarea, astfel că Momiţă încearcă acum să negocieze cu Primăria Timişoara.

Cere 1,8 milioane de euro pentru a elibera vila şi spune că suma reprezintă investiţiile pe care le-a făcut, de-a lungul timpului, în reparaţii şi modernizări.

Cererea este de fapt o somaţie care include şi o ofertă de vânzare a clădirii respective.

Mai exact, Bona Momiţă îşi arată disponibilitatea de a vinde imobilul către Primăria Timişoara, contra sume de 5 milioane de euro.

„Bineînțeles că nu ne lăsăm șantajați și nici nu dăm bani unor penali. Această clădire aparține Timisoarei și vom face grădiniță aici. Vila a ajuns în anii 90, prin manevre dubioase în mâna clanurilor, care așa au păstrat-o ani de zile. Bineînțeles că nu mă aștept ca acum să iasă de bună voie din casă. Sigur vor continua să arunce tot felul de petarde, la fel cum e cazul și celor care ocupă terenuri abuziv pe malul Begăi. Sunt pregătit pentru această luptă, mă bazez pe o echipă curajoasă și bine pregătită și vom merge până la capăt”, a spus primarul Dominic Fritz.

Epopeea vilei de la Loga 52 a început în anul 1995, atunci când Ionelaş Cârpaci a cumpărat atât clădirea cât şi terenul aferent, cu o suprafaţă de 1.200 de mp.

În 2010, acesta a fost trimis în judecată pentru înșelăciune și falsificare a documentelor, în legătură cu preluarea ilegală a mai multor proprietăți de la stat, iar după cinci ani, Ionelaş Cârpaci a fost condamnat la o pedeapsă de 10 ani și 4 luni de închisoare.

Pe lângă pedeapsa privativă de libertate, instanţa de decis, atunci, şi confiscarea vilei de pe bulevardul Loga, nr. 52 care însă, între timp, a fost vândută de mai multe ori.

CITEŞTE ŞI: Un teren de lângă mall, revine în patrimoniul Timișoarei, după ani întregi de procese! Are aproape 7.000 de metri pătrați

În 2016, magistraţii de la ÎCCJ au menţinut sentinţa anterioară, doar că motivarea a ajuns la Primăria Timişoara, abia acest an, când s-a putut face intabularea.

Practic Statul Român este proprietarul imobilului, iar Primăria Timişoara are dreptul de aministrare.

Acum, Municipalitatea urmează să evacueze, prin Ordonanță Președințială, persoanele care o ocupă ilegal.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.