Skip to main content

Aproape şapte milioane de euro, pentru vila de pe Loga 52! Locatarii clădirii cer ca Primăria să plătească imobilul şi lucrările făcute în ultimii ani

Planurile administraţiei Fritz de a transforma clădirea de pe bulevardul Loga nr. 52 într-o grădiniţă, nu se vor realiza prea curând.

Bona Momiţă, care figura ca proprietar al imobililului în ultimii ani, refuză să părăsească vila, pe motiv că el a fost un cumpărător de bună-credinţă.

În plus, susţine că intabularea Statului Român pe această clădire s-a făcut prin metode neortodoxe, aşa că a cerut revenirea imobilului la starea anterioară.

CITEŞTE ŞI: S-a dezlănţuit iadul! Imagini apocaliptice cu un incendiu devastator, care ameninţa să înghită un cartier întreg

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară i-a respins solicitarea, astfel că Momiţă încearcă acum să negocieze cu Primăria Timişoara.

Cere 1,8 milioane de euro pentru a elibera vila şi spune că suma reprezintă investiţiile pe care le-a făcut, de-a lungul timpului, în reparaţii şi modernizări.

Cererea este de fapt o somaţie care include şi o ofertă de vânzare a clădirii respective.

Mai exact, Bona Momiţă îşi arată disponibilitatea de a vinde imobilul către Primăria Timişoara, contra sume de 5 milioane de euro.

„Bineînțeles că nu ne lăsăm șantajați și nici nu dăm bani unor penali. Această clădire aparține Timisoarei și vom face grădiniță aici. Vila a ajuns în anii 90, prin manevre dubioase în mâna clanurilor, care așa au păstrat-o ani de zile. Bineînțeles că nu mă aștept ca acum să iasă de bună voie din casă. Sigur vor continua să arunce tot felul de petarde, la fel cum e cazul și celor care ocupă terenuri abuziv pe malul Begăi. Sunt pregătit pentru această luptă, mă bazez pe o echipă curajoasă și bine pregătită și vom merge până la capăt”, a spus primarul Dominic Fritz.

Epopeea vilei de la Loga 52 a început în anul 1995, atunci când Ionelaş Cârpaci a cumpărat atât clădirea cât şi terenul aferent, cu o suprafaţă de 1.200 de mp.

În 2010, acesta a fost trimis în judecată pentru înșelăciune și falsificare a documentelor, în legătură cu preluarea ilegală a mai multor proprietăți de la stat, iar după cinci ani, Ionelaş Cârpaci a fost condamnat la o pedeapsă de 10 ani și 4 luni de închisoare.

Pe lângă pedeapsa privativă de libertate, instanţa de decis, atunci, şi confiscarea vilei de pe bulevardul Loga, nr. 52 care însă, între timp, a fost vândută de mai multe ori.

CITEŞTE ŞI: Un teren de lângă mall, revine în patrimoniul Timișoarei, după ani întregi de procese! Are aproape 7.000 de metri pătrați

În 2016, magistraţii de la ÎCCJ au menţinut sentinţa anterioară, doar că motivarea a ajuns la Primăria Timişoara, abia acest an, când s-a putut face intabularea.

Practic Statul Român este proprietarul imobilului, iar Primăria Timişoara are dreptul de aministrare.

Acum, Municipalitatea urmează să evacueze, prin Ordonanță Președințială, persoanele care o ocupă ilegal.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.