Skip to main content

Apelul poliţiştilor, după ce o copilă a sunat la 112 şi a anunţat că este sechestrată!

Două apeluri consecutive la 112 au pus pe jar echipele operative care au început de urgenţă, identificarea unei fete care le-a spus disperată poliţiştilor, că a fost sechestrată.

Copila, din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, le-a spus oamenilor legii că nu ştie unde se află, pentru că cei doi tineri care au răpit-o au legat-o la ochi.

CITEŞTE ŞI: Video: Afacere ilegală, la Piaţa pe Roţi din Timişoara! Şefii de la SC Pieţe se pierd în explicaţii

Pentru că discuţia s-a întrerupt, poliţiştii au încercat să o contacteze pe numărul de telefon de pe care a sunat fata, însă telefonul era închis.

„Imediat, la nivelul inspectoratului au fost construite mai multe echipe operative, care au demarat verificările în legătură cu cele sesizate de tânăra în cauză, în mai puțin de o oră fiind identificată apelanta, o fată de 12 ani, care, în momentul apelării serviciului 112, se afla în incinta unei unități școlare din Reșița, împreună cu alți colegi de aceeași vârstă„, transmite IPJ Caraş-Severin.

Copila de 12 ani împreună cu bunica acesteia a fost condusă la sediul poliției pentru stabilirea celor întâmplate și luarea măsurilor legale, tânăra fiind atenționată cu privire la utilizarea SNUAU 112.

Poliţiştii atrag atenţia că astfel de glume se sancţionează cu amendă de până la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost doar o glumă, dar a presupus angrenarea de resurse și forțe pentru a desfășura multiple activități într-un timp scurt. Astfel de fapte sunt de natură să aducă prejudicii grave la nivelul societății și tulburări ale siguranței publice, atât prin natura și amploarea forțelor implicate în luarea măsurilor de investigare, identificare și contracarare, cât și prin stările de temere generate în rândul cetățenilor, atât cei direct afectați, aflați în locurile respective cât și întreaga comunitate”, mai transmite IPJ Caraş-Severin.

CITEŞTE ŞI: Impozitele şi taxele locale se pot plăti din nou, la Poştă!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.