Skip to main content

An de excepţie pentru Camera de Comerţ din Timiş! Ce realizări a înregistrat?

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, la ora bilanțului! În 2023, CCIAT a derulat un amplu și complex program de acțiuni și proiecte în beneficiul firmelor membre și al comunității de afaceri.

CCIAT a organizat cel mai important eveniment de business al anului Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, cel mai important eveniment care celebrează excelenţa în afaceri. Clasamentul pentru anul 2022 a reunit 14.649 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 37.330 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, au fost evidenţiate 1.873 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe domenii, grupe de activitate și clase de mărime. Totodată, 160 de firme care au ocupat unul din primele trei locuri în ultimii zece ani au fost distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Îmi amintesc, cu emoție și nostalgie, de perioada în care am organizat primul Top al firmelor din Județul Timiș, în 1994, pentru rezultatele financiare obținute de companii în anul anterior. Dacă la primul top, analizam bilanțurile a 9.500 de companii din care au fost declarate eligibile 178 de firme și 73 au fost premiate pe primele trei locuri – faceți dumneavoastă matematica, înseamnă că antreprenoriatul timișean a cunoscut o evoluție extrem de dinamică. Iată că după 30 de ani, cifrele demonstrează acest lucru!”, a spus Florica Chiriță, președintele CCIA Timiș.

CCIA Timiș a fost reprezentată și pe scena Topului Național al Firmelor. Președintele CCIAT, Florica CHIRIȚĂ, a participat la cea de-a 30-a ediție a Galei Topul Național al Firmelor. Pentru a doua oară consecutiv, singurul președinte femeie din sistemul cameral românesc a fost invitată pe scenă pentru a înmâna două premii speciale.

În 2023 CCIAT a organizat 24 întâlniri și vizite oficiale în țară și străinătate.

Tot anul acesta Camera de Comerț a organizat șase misiuni economice, cu peste 90 de participanți, în țări precum Japonia, Grecia, în SUA, China sau Serbia.

De pe agenda Camerei nu au lipsit nici programele de informare și instruire a agenților economici cu privire la reglementări legislative în diferite sectoare de activitate, organizate în parteneriat cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș. Au fost organizate șapte seminarii cu peste 420 participanți.

Au mai fost organizate și conferințe, seminarii și work-shop-uri. 10 la număr, cu 500 participanți.

Totodată, Camera de Comerț a participat și la o serie de acțiuni, în calitate de invitat sau speaker.

În 2023 au fost organizate și deja tradiționalele târguri, expoziții și saloane. Au fost 16 evenimente de acest gen, la care au participat 700 expozanți și peste 25.000 de vizitatori. Vorbim aici de Salonul Industriei Ușoare (9 ediții), Expo Mobila Timișoara (3 ediții), Ezoteric Fest (2 ediții) sau Bookfest.

CCIAT a organizat și 50 de cursuri de formare profesională. La aceste cursuri au participat 700 persoane.

CCIAT a implementat și cinci proiecte cu finanțare națională și europeană:

  • FPC VEST- Formare profesională în sprijinul creșterii eficienței angajaților pe piața muncii în Regiunea Vest
  • Furnizare de calificare pentru plus valoare
  • Resurse umane competitive pentru adaptarea SNCDI în Regiunea Vest
  • INIȚIATIVĂ COMUNĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ – JEDI
  • DIGITALIZĂM VESTUL

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.