Skip to main content

Amenzi de peste 63.000 lei, date în ultima săptămână de polițiștii locali, timișorenilor care au abandonat deșeuri în oraș sau nu și-au curățat terenurile de ambrozie

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat, în ultima săptămână o serie de verificări ale sesizărilor de la cetățeni, precum și acțiuni punctuale.

Astfel, au fost verificate și reverificate în vederea stabilirii respectării măsurilor impuse, un număr de 38 sesizări scrise și telefonice, referitoare la terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare ori amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, rerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare pentru deșeurile generate de către persoane fizice și juridice.

Totalul sancțiunilor aplicate pe linie de protecția mediului a fost de 38, cu amenzi în valoare de 63.500 lei.

Astfel, pe linia respectării colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, polițiștii locali au verificat 125  de asociații de proprietari. Au fost aplicate pe această linie 14 sancțiuni în valoare de 32.000 lei fiind identificate și 15 rampe care au fost transmise către Primărie în vederea luării măsurilor de salubrizare. Totodată, pe linie de prevenire, au fost împărțite 100 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și de informare asupra consecințelor abandonului de deșeuri pe domeniul public.

Pe linie de menținere a curățeniei, asigurarea rampelor de spălare a utilajelor și gestionare a deșeurilor din construcții, polițiștii locali au verificat un număr de 20 de șantiere, fiind aplicate un număr de 5 sancțiuni cu valoare 12.500 lei.

Pe linie de control al terenurilor neîntreținute și infestate cu ambrozie, polițiștii locali au verificat 30 de astfel de terenuri, fiind aplicate un număr de 4 sancțiuni. În săptămânile anterioare au fost aplicate alte 33 de sancțiuni pe această linie.

În ceea ce privește depistarea persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, polițiștii locali au identificat și transmis către Primărie un număr de 15 rampe clandestine de deșeuri.  Au fost identificate și sancționate 15 persoane cu amenzi de 19.000 de lei, pentru abandonul deșeurilor pe domeniul public.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.