Skip to main content

Amenzi de peste 63.000 lei, date în ultima săptămână de polițiștii locali, timișorenilor care au abandonat deșeuri în oraș sau nu și-au curățat terenurile de ambrozie

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat, în ultima săptămână o serie de verificări ale sesizărilor de la cetățeni, precum și acțiuni punctuale.

Astfel, au fost verificate și reverificate în vederea stabilirii respectării măsurilor impuse, un număr de 38 sesizări scrise și telefonice, referitoare la terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare ori amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, rerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare pentru deșeurile generate de către persoane fizice și juridice.

Totalul sancțiunilor aplicate pe linie de protecția mediului a fost de 38, cu amenzi în valoare de 63.500 lei.

Astfel, pe linia respectării colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, polițiștii locali au verificat 125  de asociații de proprietari. Au fost aplicate pe această linie 14 sancțiuni în valoare de 32.000 lei fiind identificate și 15 rampe care au fost transmise către Primărie în vederea luării măsurilor de salubrizare. Totodată, pe linie de prevenire, au fost împărțite 100 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și de informare asupra consecințelor abandonului de deșeuri pe domeniul public.

Pe linie de menținere a curățeniei, asigurarea rampelor de spălare a utilajelor și gestionare a deșeurilor din construcții, polițiștii locali au verificat un număr de 20 de șantiere, fiind aplicate un număr de 5 sancțiuni cu valoare 12.500 lei.

Pe linie de control al terenurilor neîntreținute și infestate cu ambrozie, polițiștii locali au verificat 30 de astfel de terenuri, fiind aplicate un număr de 4 sancțiuni. În săptămânile anterioare au fost aplicate alte 33 de sancțiuni pe această linie.

În ceea ce privește depistarea persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, polițiștii locali au identificat și transmis către Primărie un număr de 15 rampe clandestine de deșeuri.  Au fost identificate și sancționate 15 persoane cu amenzi de 19.000 de lei, pentru abandonul deșeurilor pe domeniul public.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.