Skip to main content

Ambasadorul Statului Qatar, în vizită la CCIA Timiș!

În cursul săptămânii trecute, Președintele Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiș, dna Florica Chiriță, a primit vizita Ambasadorului Statului Qatar în România, Osama Yousef A.A. Alqaradawi.

La întâlnire au participat și membri ai Colegiului de Conducere a CCIAT – Lucian Galoși, vicepreședinte și președinte al Secțiunii Servicii, și Radu Ticiu, Președinte al Secțiunii Electro-TIC.

Principalul obiectiv al vizitei l-a constituit dezvoltarea relațiilor bilaterale româno-qatareze și identificarea de oportunități de afaceri și investiții cele mai importante oportunități de afaceri și investiții pe care le oferă Statul Qatar, pe sectoare de activitate de interes pentru partea română.

În deschiderea întâlnirii, președintele CCIAT a făcut o prezentare succintă a principalilor indicatori economici ai județului Timiș și a locului pe care economia timișeană îl ocupă în context național cât și o prezentare a activităților camerei timișene și a Centrului Regional de Afaceri ca obiectiv emblematic al comunității de afaceri din vestul țării.

“Excelența Voastră, vă aflați într-un județ care se bucură de avantaje calitative și competitive importante, printre care o poziție geografică privilegiată, un mediu de afaceri dinamic și un potențial investițional atractiv. (…) Conform statisticilor oficiale, la începutul anului, județul Timiș a fost declarat cel de-al doilea motor al economiei românești, după capitala București și printre puținele județe din țară cu balanță comercială pozitivă și cu cea mai mică rată a șomajului de 0,6% în martie 2023”, a spus președintele CCIAT.

La rândul său, înaltul diplomat a prezentat scopul vizitelor de documentare pe care le-a efectuat la mai multe camere de comerț din România, inclusiv CCIA Timiș.

„Doresc să creez o punte între investitorii din Qatar și cei din România, principalele domenii de interes fiind energia, securitatea cibernetică, tehnologia informației, inteligența arrificială, agricultura organică, sectorul industrial, turismul și HoReCa, învățământul. Mediul de afaceri din Qatar este interesat să investească în preluarea unor proiecte mari, existând în acest sens un fond de investiții care operează la nivel global”, a menționat Ambasadorul Statului Qatar.

Cele două părți au convenit o agendă de lucru etapizată pentru perioada următoare. Prima etapă va fi organizarea în cursul lunii septembrie a.c., sub egida Ambasadei Statului Qatar în România, a unei conferințe on-line cu participarea companiilor din vestul României și a celor qatareze, interesate să facă afaceri împreună în domeniile menționate. După identificarea de proiecte și interese comune, se va organiza anul viitor un Forum de Afaceri Quatar-România.    

În finalul întrevederii, Ambasadorul Statului Qatar a oferit Președintelui CCIAT un cadou simbolic, mărturie a perioadei în care ocupația de bază a locuitorilor din Golfului Persic era pescuitul de perle.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un nou centru medico-social va fi amenajat în Timișoara, cu fonduri europene. Acesta urmează să asigure îngrijiri medicale pentru bolnavii cronici, pentru pacienții post-operatori, dar și pentru cei care au nevoie de îngrijiri paliative specializate.
Asociația „Teatru pentru Tine” prezintă spectacolul „Petrecere în pijamale”, o producție educativă și captivantă, care aduce în prim-plan talentul, creativitatea și prietenia dezvoltată în cadrul unui grup de elevi ai școlii din Ghiroda.
Accident cumplit, în urmă cu foarte puțin timp, pe strada Timotei Cipariu din Timișoara, unde un bărbat a căzut în gol de la o înălțime de 11 metri.
Filarmonica Banatul din Timișoara continuă demersurile incluzive începute alături de Asociațiile „Copii și Zâne” și „Supereroi printre noi” prin organizarea unui recital de colinde dedicat persoanelor cu diverse nevoi speciale și aparținătorilor lor.
A fost nevoie de 52 de termene întinse pe patru ani și de zeci de declarații și audieri, pentru ca magistrații de la Tribunalul Timiș să ia o decizie în dosarul instrumentat de DNA privind restituirea ilegală a unor imobile din Timișoara.