Skip to main content

Ambasadorul Statului Qatar, în vizită la CCIA Timiș!

În cursul săptămânii trecute, Președintele Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiș, dna Florica Chiriță, a primit vizita Ambasadorului Statului Qatar în România, Osama Yousef A.A. Alqaradawi.

La întâlnire au participat și membri ai Colegiului de Conducere a CCIAT – Lucian Galoși, vicepreședinte și președinte al Secțiunii Servicii, și Radu Ticiu, Președinte al Secțiunii Electro-TIC.

Principalul obiectiv al vizitei l-a constituit dezvoltarea relațiilor bilaterale româno-qatareze și identificarea de oportunități de afaceri și investiții cele mai importante oportunități de afaceri și investiții pe care le oferă Statul Qatar, pe sectoare de activitate de interes pentru partea română.

În deschiderea întâlnirii, președintele CCIAT a făcut o prezentare succintă a principalilor indicatori economici ai județului Timiș și a locului pe care economia timișeană îl ocupă în context național cât și o prezentare a activităților camerei timișene și a Centrului Regional de Afaceri ca obiectiv emblematic al comunității de afaceri din vestul țării.

“Excelența Voastră, vă aflați într-un județ care se bucură de avantaje calitative și competitive importante, printre care o poziție geografică privilegiată, un mediu de afaceri dinamic și un potențial investițional atractiv. (…) Conform statisticilor oficiale, la începutul anului, județul Timiș a fost declarat cel de-al doilea motor al economiei românești, după capitala București și printre puținele județe din țară cu balanță comercială pozitivă și cu cea mai mică rată a șomajului de 0,6% în martie 2023”, a spus președintele CCIAT.

La rândul său, înaltul diplomat a prezentat scopul vizitelor de documentare pe care le-a efectuat la mai multe camere de comerț din România, inclusiv CCIA Timiș.

„Doresc să creez o punte între investitorii din Qatar și cei din România, principalele domenii de interes fiind energia, securitatea cibernetică, tehnologia informației, inteligența arrificială, agricultura organică, sectorul industrial, turismul și HoReCa, învățământul. Mediul de afaceri din Qatar este interesat să investească în preluarea unor proiecte mari, existând în acest sens un fond de investiții care operează la nivel global”, a menționat Ambasadorul Statului Qatar.

Cele două părți au convenit o agendă de lucru etapizată pentru perioada următoare. Prima etapă va fi organizarea în cursul lunii septembrie a.c., sub egida Ambasadei Statului Qatar în România, a unei conferințe on-line cu participarea companiilor din vestul României și a celor qatareze, interesate să facă afaceri împreună în domeniile menționate. După identificarea de proiecte și interese comune, se va organiza anul viitor un Forum de Afaceri Quatar-România.    

În finalul întrevederii, Ambasadorul Statului Qatar a oferit Președintelui CCIAT un cadou simbolic, mărturie a perioadei în care ocupația de bază a locuitorilor din Golfului Persic era pescuitul de perle.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.