Skip to main content

Autobuzul groazei din Dumbrăviţa, învăluit în mister! Primarul ţine ascunse documentele care stau la baza achiziţiei dubioase

La o lună de când locuitorii uneia dintre cele mai bogate comune din Timiş s-au trezit cu un autobuz defect, plin de rugină şi de vegetaţie şi cu elemente de siguranţă lipsă, pentru transportul copiilor, primarul refuză să dea detalii despre achiziţie.

Scandalul mediatic l-a făcut pe Horia Bugarin să ducă mijlocul de transport înapoi, dar nu şi să discute public, despre subiect.

Nici măcar insistenţele consilierilor locali, din ultima şedinţă, nu l-au înduplecat pe USR-istul care ocupă vremelnic fotoliul de primar al Dumbrăviţei să dea explicaţii.

Alina Sperlea a solicitat întregul dosar de achiziţie, pentru a vedea dacă au fost şi alte oferte, dacă au fost respectaţi toţi paşii legali sau dacă aşa-zisa licitaţie a fost măsluită.

Suspiciunile sunt cu atât mai mari cu cât, coincidenţă sau nu, autobuzul a fost cumpărat, cu 20.000 de euro, de la o firmă ai cărei proprietari sunt apropiaţi ai primarului Horia Bugarin.

Şi, mai mult decât atât, înainte de a fi abandonat în câmp, apoi vândut, mijlocul de transport a fost folosit de echipa de fotbal Ripensia, unde era angajat actualul consilier personal al primarului, Cosmin Dan.

După o dezbatere aprinsă pe tema “desecretizării” documentelor de achiziţie, primarul a fost de acord ca dosarul să fie studiat în timpul ședinței de Consiliu Local.

A refuzat să le dea aleşilor interesaţi o copie, spunându-le că pentru asta este nevoie de o cerere în scris.

Exact asta a şi făcut consilierul local, Alina Sperlea, care a avut parte de o nouă surpriză când a primit răspunsul.

În loc de 57 de file, pe care ea însăşi le-a numerotat, în timpul şedinţei, dosarul pe care i l-a furnizat Primăria are doar 16 pagini, cu informaţii irelevante.

“Primarul Horia Bugarin și administrația USR refuză transparența. A ascuns  informații importante deşi vorbim despre o achiziţie controversată. Dacă nu ar fi avut nimic de ascuns, ar fi putut să îmi pună la dispoziţie toate documentele, tocmai pentru a face lumină. Accesul limitat la documentele referitoare la achiziția acestui autobuz ruginit confirmă faptul că intenționat să facă o achiziție cu dedicație. În speranța că voi putea afla adevărul, am reușit să numerotez filele dosarului în timpul ședinței chiar dacă domnia sa s-a opus vehement și a bătut cu pumnul în masă. De ce am primit doar 16 pagini din cele 57? Trageţi dumneavoastră concluziile”, a declarat Alina Sperlea, pentru Sursa de Vest.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.