Skip to main content

Autobuzul groazei din Dumbrăviţa, învăluit în mister! Primarul ţine ascunse documentele care stau la baza achiziţiei dubioase

La o lună de când locuitorii uneia dintre cele mai bogate comune din Timiş s-au trezit cu un autobuz defect, plin de rugină şi de vegetaţie şi cu elemente de siguranţă lipsă, pentru transportul copiilor, primarul refuză să dea detalii despre achiziţie.

Scandalul mediatic l-a făcut pe Horia Bugarin să ducă mijlocul de transport înapoi, dar nu şi să discute public, despre subiect.

Nici măcar insistenţele consilierilor locali, din ultima şedinţă, nu l-au înduplecat pe USR-istul care ocupă vremelnic fotoliul de primar al Dumbrăviţei să dea explicaţii.

Alina Sperlea a solicitat întregul dosar de achiziţie, pentru a vedea dacă au fost şi alte oferte, dacă au fost respectaţi toţi paşii legali sau dacă aşa-zisa licitaţie a fost măsluită.

Suspiciunile sunt cu atât mai mari cu cât, coincidenţă sau nu, autobuzul a fost cumpărat, cu 20.000 de euro, de la o firmă ai cărei proprietari sunt apropiaţi ai primarului Horia Bugarin.

Şi, mai mult decât atât, înainte de a fi abandonat în câmp, apoi vândut, mijlocul de transport a fost folosit de echipa de fotbal Ripensia, unde era angajat actualul consilier personal al primarului, Cosmin Dan.

După o dezbatere aprinsă pe tema “desecretizării” documentelor de achiziţie, primarul a fost de acord ca dosarul să fie studiat în timpul ședinței de Consiliu Local.

A refuzat să le dea aleşilor interesaţi o copie, spunându-le că pentru asta este nevoie de o cerere în scris.

Exact asta a şi făcut consilierul local, Alina Sperlea, care a avut parte de o nouă surpriză când a primit răspunsul.

În loc de 57 de file, pe care ea însăşi le-a numerotat, în timpul şedinţei, dosarul pe care i l-a furnizat Primăria are doar 16 pagini, cu informaţii irelevante.

“Primarul Horia Bugarin și administrația USR refuză transparența. A ascuns  informații importante deşi vorbim despre o achiziţie controversată. Dacă nu ar fi avut nimic de ascuns, ar fi putut să îmi pună la dispoziţie toate documentele, tocmai pentru a face lumină. Accesul limitat la documentele referitoare la achiziția acestui autobuz ruginit confirmă faptul că intenționat să facă o achiziție cu dedicație. În speranța că voi putea afla adevărul, am reușit să numerotez filele dosarului în timpul ședinței chiar dacă domnia sa s-a opus vehement și a bătut cu pumnul în masă. De ce am primit doar 16 pagini din cele 57? Trageţi dumneavoastră concluziile”, a declarat Alina Sperlea, pentru Sursa de Vest.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.